Pancarta 09
Pancarta 04
Pancarta 05
Pancarta 03
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 11
Pancarta 12
Pancarta 06
Pancarta 10
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Caldes bateja la primera Colla Infantil de Diables d'Estrac
La Colla Infantil de Diables de Vilassar de Dalt “Els Diablons Anōnims” van apadrinar la presentaciķ de la Colla Infantil de Diables del 7 d'abril

Després d’un any de tallers, prāctiques i de posar-hi moltes ganes i ilˇlusiķ, la Colla Infantil de Diables d’Estrac es va presentar oficialment a Caldes d’Estrac el passat 7 d’abril als carrers de Caldes.
En total, una vintena de joves menors de 18 anys son els que conformen la Colla Infantil de Diables, deu dels quals poden cremar perquč son majors de 8 anys, edat a partir de la qual es pot comenįar a portar la maįa.  La resta de nens i nenes de la Colla de Diables d’Estrac son menors de 8 anys. “Fins i tot tenim nens de 3 anys. Ells fan de tabalers o de diables. No poden cremar”, explica Laura More, Cap de Colla dels Diables Infatils d’Estrac.
Els nenes i les nenes que es van estrenar a Caldes com a Diables han nascut amb el correfoc a la sang. I mai millor dit. Ja que per entrar a la Colla de Diables els petits han d’anar acompanyats almenys d’un tutor a la Colla que “sol ser la mare o el pare de la criatura”.
El correfoc inaugural de la Colla Infantil de Diables d'Estrac va engegar a les 8 del vespre del 7 d’abril des de l’Esplanadā de Can Muntanyā i va arribar fins a la plaįa de la Vila de Caldes d'Estrac. Els petits van anar acompanyats pel Drac de Caldes i la Colla de Diablons Anōnims de Vilassar de Dalt que van fer de padrins dels Diables infanitls d’Estrac.
Un cop a la plaįa de la vila, a la Colla Infantil de Caldes els esperava un passadís d’espurnes de foc format pels grans de la Colla de Diables d’Estrac i pels padrins de Vilassar que va simbolitzar el seu bateig oficial. “Els padrins de Vilassar van motivar molt als petits i van ajudar a fer tirar endavant el correfoc”, recorda More.
Un cop finalitzat el correfoc infantil, es va aixecar un Castell de foc a la plaįa. 

Després de la gresca i el foc, David Salvā, regidor de Cultura, va expressar unes paraules d’agraīment tant als petits com als pares i a les mares que han fet possible la constituciķ de la Colla. La Rosa Pou, alcaldessa de Caldes d’Estrac, va seguir el parlament destacant la feina de la Colla de Diables de Caldes i “que formen part de l’ānim del poble”. Pou també va voler aplaudir la responsabilitat amb la que els Diables d’Estrac encaren sempre la seva activitat encoratjant a la recent estranada Colla de Diables Infantil d’Estrac a seguir per la mateixa línia. Finalment, Laura More, Cap de Colla Infantil de Diables d’Estrac, va voler enviar forces als nens, nenes i joves que conformen la Colla. 

En acabat, es va passar a l’entrega d’obsequis. La junta de la Colla Infantil d’Estrac, formada per Laura More, Mar Lorca, Silvia Navarro i Mercč Salvador, juntament amb Edu Navarro, cap de Colla de Diables d’Estrac, van fer lliurament d’un mocador a tots als diables infantils. Després va ser el torn d’otorgar una placa de record, amb la figura d’un Drac i un diable nadķ als braįos tallada en fusta, a l’Ajuntament de Caldes i a la Colla dels Diablons Anōnims. 

Al seu torn, els padrins de Vilassar van fer entrega d’una samarreta, emmarcada amb les paraules salut i foc, a la Colla Infanitl de Diables. En acabat, la Colla de Diables i els padrins de Vilassar de Dalt van celebrar la presentaciķ dels més petits amb un sopar de germanor al local de la Colla de Diables.
La Colla infantil de Diables d’Estrac ja estā esperant amb candeletes la prķxima cita per tornar a fer corre el foc. La propera cita serā el 29 d’abril durant la Festa Major de Vilassar de Dalt. “Es fa la tornada als padrins per agraīr el seu caliu i forįa durant el nostre bateig”, diu Laura. A Caldes, els petits faran corre el foc el proper desembre durant la Festa Major Petita. Estigueu atents perquč la Colla infantil de Diables d’Estrac té moltes ganes de tornar a fer saltar de nou les espurnes!

Informaciķ publicada el 9 d'abril de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05