Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Des de l'Àrea d´Acció Social es valora molt positivament l´impacte que té en la gent gran tallers com el de musicoteràpia, el de pilates i el de la memòria

taller_musicoterapiaEl 2018 ha engegat amb força per a la gent gran de Caldes i un cop més s’ofereixen tot tipus de tallers i trobades setmanals per continuar sent actius durant el dia a dia. 

Una de les activitats amb les que es va acabar l’any 2017 i que té molt d’impacte en la vida emocional i social de la gent gran, ha estat el taller de musicoteràpia en el que van participar de manera activa un grup de persones de 65 anys. El curs, que es va iniciar l’octubre i va finalitzar aquest mes de gener, es va crear per tal d’afavorir el benestar social, físic i emocional de la gent gran de Caldes. 

taller_musicoterapiaDurant el taller, la gent gran que hi ha participat ha tingut l’oportunitat de tocar instruments de percussió petita, cantar, ballar, escoltar música en directe de violí... L’objectiu era treballar aspectes tan importants com la memòria, la coordinació, les emocions, la relaxació, la socialització... Si bé és veritat que la musicoteràpia és un treball terapèutic això no vol dir que sigui un treball fei- 

xuc. En el taller els participants “s’ho han passat molt bé, han treballat quasi sense adonar-se’n i sobretot amb bon humor i gaudint del moment”, comenta Laura Aloy, regidora d’Acció Social. 

L’impacte positiu que tenen aquests tallers en la gent gran, que s’organitzen des de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Caldes, fa que s’estigui apostant per aquest tipus d’iniciatives. Exemple d’això son els pròxims tallers 

de pilates i memòria que han començat el 13 i 15 de març respectivament, amb gran èxit de participació. Segons informa la Regidoria d’Acció Social, després del taller de la memòria, està previst dur a terme el taller de reminiscència, en el qual els avis i àvies hauran de fer el llibre de vida. També s’està treballar per realitzar el taller de català i el d’informàtica. 

Des de l’Àrea d’Acció Social s’informa a les persones que estiguin interessades a inscriure’s en algun dels cursos esmentats que es posin en contacte amb l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Caldes (de dilluns a divendres, de 9 a 14h a la planta baixa de l’Ajuntament, telèfon 93 791 00 05) o bé que es dirigeixin a la seu d’Acció Social (Equipa- ment de la Fabriqueta, Camí Ral 5-9) els dilluns, dimarts i dijous entre les 9h i les 13h del matí o truquin al telèfon 93 791 15 42. També es recorda la disponibilitat de l’àrea per atendre a nivell familiar i individual temes personals i familiars, tals com disminució, dependència, salut, teleassistència o servei d’ajut a domicili. 

Coordinats amb la Creu Roja per incentivar la gent gran 

Actualment la Creu Roja es coordina amb l’Àrea d’Acció Social per oferir activitats complementàries a persones de més de 65 anys. Entre aquestes destaquen els tallers de manualitats relacionats amb els esdeveniments culturals que es ce- lebren a Caldes durant l’any com el taller de Pasqua i el de Sant Jordi. Així mateix, i amb motiu del berenar intercultural de dones que va tenir lloc el passat març, els avis i àvies de Caldes van realitzar clauers per a les assistents i decoracions per a la sala. 


Informació publicada el 17 d'abril de 2018