Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L´èxit de públic i de bon ambient a la Fira d'Entitats, celebrada el 22 d'abril a l'Esplanada Can Muntanyà, ha servit per crear sinergies molt positives entre les associacions de Caldes.

firaEntitats1

patinatgeTot va començar de bon matí amb l'equip de l'Àrea de Cultura, les associacions i els partits de Caldes d'Estra disposant i decorant les taules i les carpes a l'Esplanada de Can Muntanyà.

aikidoA les 10, tal i com estava previst, tot estava llest per arrancar un Sant Jordi ple de roses, llibres, activitats, tallers i entitats a Caldes. Una de les primeres exhibicions que va engegar l'esperit de la Fira va ser la demostració dels Amics del Bonsai que van treballar durant tot el matí en la composició d’un paissatge de xipresos. Així mateix, a la seva parada, l’associació Donastrak va fer una demostració de punta. L'Associació Aikido Estrac també va fer gala del seu esport amb una exhibició a la pista central, per després donar pas, a l'espectacularitat de les patinadores del C.P.A de Caldes d'Estrac amb el seu ball, "Sóc com sóc". El ball de gegants va donar per acabada els espectacles del matí.

A les 11 del matí, després de la presentació del llibre "Generació (h)original”, els autors (la fotògrafa Marta Huertas i el cantautor Dídac Rocher) van firmar exemplars del llibre a la parada de l'Associacio Amics del Teatre. El llibre surt de l'exposició homònima que es podrà veure a la Fundació Palau en el marc del Festival Poesia i +.

bonsaiA les 12 del migdia va tenir lloc l'hora del conte entre la Biblioteca Municipal Can Milans i la Fundació Palau. Just després es va obrir el micro de l'escenari i entre quatre o cinc persones van poder llegir textos i recitar poemes. Entre els valents que van pujar a l’escenari, va destacar la presència de Maria Choya, directora de la Fundació Palau, que va llegir un poema de Palau i Fabre. Tot seguit, i davant d’un públic espectant, el grup de teatre jove va realitzar una lectura teatralitzada.

Els tallers de manualitats van ser un dels plats forts de la jornada de Sant Jordi.

Els nens i nenes de Caldes s'ho van passar d'allò més bé amb el taller de caixes-niu a la parada d'Arrels Cultura, el taller sobre cooperació i respecte a la diversitat i el medi ambient (“El camí de les granotes”) a la parada de l'Associació IMAGO i el taller de punts de llibre que va anar a càrrec de Fletxa d'Or i de la Fundació Palau. Aquest últim taller anava precedit d’una visita a l'exposició 'Pregon Desig' perquè la quitxalla poguès inspirar-se abans de realitzar els seus punts de llibre.

horaconteEntre demostracions, tallers i exhibicions, els grans protagonistes de la fira d'entitats van ser precisament les associacions locals: la Fundació Palau, Donastrak, Amics del Bonsai, Diables d'Estrac, Amics del Teatre de Caldes d'Estrac, la Creu Roja i l’Àrea de Serveis Socials, el Club esportiu d'Handbol, Aikido Estrac, el Club de Patinatge Artístic, Torrenova 40 Art i Esport, IMAGO, el Club Nàutic,  l’Associació de Pescadors, la Fletxa d'Or, Caldes pels Animals, Arrels Cultura, la colla de Gegants i Grallers de Caldes d'Estrac, la Biblioteca Can Milans, els alumnes de sisè de l'Escola Sagrada Família, els alumnes de l'Institut Esteve Albert, l'ANC, l'Àrea de Serveis Socials, i els partits polítics municipals d'ERC, PSC i PdeCAT.

Cal destacar especialment el bon ambient i la gran participació ciutadana a la Fira així com les sinergies que es van crear entre les entitats participants. Aquesta bona entesa entre les associacions son les que donaran lloc a futures col·laboracions que dinamitzen la vida cultural i social de Caldes. Aquest era, precisament, un dels objectius pel qual es va crear la Fira ara fa tres anys.

fideuadaLa jornada va concloure amb la fideuada popular organitzada per Amics del Teatre i feta a càrrec de la Paella Viatgera. Amb més de 150 persones i els tiquets exhaurits, la fideuada va ser tot un èxit. Per acabar l’àpat, el postre van ser dos pastissos dedicats a l'Antoni Mont i a la Ramona, dos avis de Caldes que van celebrar anys aquest abril.

Des de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac volem agraïr a totes les entitats i partits polítics participants a la Fira d'Entitats. També volem aprofitar per fer especial menció a la bona feina de l'equip de l'Àrea de Cultura i de la Brigada Municipal. Sense ells no hagués estat possible aquesta gran celebració.


Consulta l'àlbum de fotos de la Tercera Fira d'EntitatsInformació publicada el 24 d'abril de 2018