Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Aquest any l'Ajuntament de Caldes ha substituït el sistema d'abalisament per un de nou amb menor impacte ambiental sobre el fons marí

bandera_blava

platges_caldesDues de les 11 platges guardonades amb Bandera Blava del Maresme de cara a la temporada de bany 2018 pertanyen al nostre municipi. Per primer cop, la Platja del Kalima obté el guardó de Bandera Blava i la platja dels Tres Micos que aconsegueix renovar la seva posició per 11è any consecutiu. Cal recordar que les dues platges de Caldes d'Estrac conformen un total de 952 metres aproximadament de línia de costa catalana.

fons_maríLa bandera blava és un premi que s'atorga anualment des del 1987 per la Fundació Europea d'Educació Ambiental i l’ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor) a platges i ports esportius a nivell nacional que reuneixen una sèrie de condicions ambientals i d'instal·lacions. 

platges_caldesEls criteris per obtenir la bandera blava es divideixen en quatre àmbits clau: la qualitat de les aigües de bany, la informació i l'educació ambiental, la gestió ambiental i la seguretat, serveis i instal·lacions a la platja.

  

La platja del Kalima es troba ubicada al Passeig del Mar, en un entorn urbà residencial. Pel seu extrem nord, la platja està limitada per un petit espigó a l'alçada del passatge de Llevant que llinda amb Arenys de Mar. Per l’extrem sud, en canvi, la platja es troba limitada per l'escullera situada a prop de l'Hotel Colon, que la separa de la platja dels Tres Micos.

L’any passat s’hi van instal·lar uns aparells de gimnàstica que conviden a gaudir d’ un entorn saludable vora el mar.


La platja dels Tres Micos es troba ubicada al Passeig dels Anglesos. Pel seu extrem nord, la platja es troba limitada per l'escullera davant de l'Hotel Colon, i l’antic Argue de Pescadors que actualment és el Club Nàutic de Caldes d'Estrac que fomenta la pràctica dels esports nàutics. Pel seu extrem sud, la platja limita per la Riera del Gorg, amb el terme municipal de Sant Vicenç de Montalt.


Cada inici de temporada, les platges de L’Ajuntament de Caldes d’Estrac instal·la el sistema d’abalisament de la zona de bany (2 canals nàutics i de 7 línies de vida). Aquest any s’ha substituït l’ancoratge tradicional per un nou sistema de menor impacte ambiental sobre el fons marí de les zones de bany. Instal·lació permanent d’un hàbitat de banda litoral per a promocionar l’abalisament sostenible. Al llarg de l'estiu, se’n farà seguiment de comportament i colonització d’espècies amb el conseqüent informe fotogràfic anual.

Més informació: www.banderaazul.org.


Informació publicada el 15 de maig de 2018