Ajuntament de
Caldes d'Estrac
El Festival "Tots som indígenes" celebra la reobertura del Parc Muntanyà amb música, menjar i beguda

reobertura_parc_muntanya

Després d'un any tancat al públic per culpa de la plaga de Tomicus, aquest dissabte 19 de maig a les 12 del migdia el Parc Can Muntanyà reobrirà de nou. Tot i que el parc no està en les condicions òptimes després de l'impacte mediambiental sofert, el parc s'ha regenerat prou com per poder obrir les seves portes gràcies a les accions promogudes per l'Ajuntament, la Diputació i el Consell Comarcal, la feina dels joves i de la mestra de taller de "Fent Camins" i a l'esforç dels veïns i veïnes de Caldes durant les jornades solidàries.

Es recorda que ja a finals del 2016 es va detectar entre un 30-40% de pins afectats per la malaltia de l'agent patogen Tomicus al Parc Muntanyà. Aquesta situació era conseqüència, en part, a la sequera viscuda aquell any, a la massificació de pins i a un deficient manteniment del Parc durant molts anys. Un cop detectada la plaga, l'Ajuntament de Caldes va posar fil a l'agulla per fer front als dos agents esmentats: la sequera i les plagues.

Juntament amb la col·laboració del Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona es va portar a terme una sèrie d'actuacions durant el 2017 l'estiu i que van consistir, primer, en la tala dels arbres malalts i els morts i, segon, en la retirada dels pins morts i altres restes vegetals en la majoria de camins.

tots_som_indigenesEn aquest sentit, i en el moment de la reobertura, bona part del parc és accessible al públic, quedant les zones del penyassegat i els seus voltants encara tancades. Pel que fa a les accions de millora que queden pendents, el Consistori i diferents experts medioambientals s'asseuran a la Mesa del Parc convocada el proper 23 de maig per acabar de definir quines han de ser les accions necessàries per reestablir l'ecosistema i el bon funcionament del Parc.


Així mateix, cal destacar la tasca dels joves i la mestra de taller de "Fent Camins" (projecte d’ocupació i jardineria promogut des de l'Àrea de Joventut) durant les últimes setmanes per arrenjar el màxim de camins possibles i fer-los accessibles. Des de l'Àrea de Joventut s'indica que "Fent Camins" continuarà treballant durant tot aquest estiu per millorar l'accessibilitat en les zones que encara continuen tancades al públic.

Per celebrar com es mereix la pròxima reobertura del Parc, l'Associació Verdura i Cultura 39 amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament ha organitzat la segona edició del Festival de música intercultural "Tots som indígenes" que tindrà lloc a la Pèrgola del Parc de 12 a 18h del dissabte 19 de maig. Es tracta de la segona edició del Festival "Tots Som Indígenes", des del qual es vol reivindicar la multiculturalitat de la societat, amb les actuacions d’Abdel Jalil, Àrab grup, Juano Damiani Quartet, Carre Candela Duo, Superrumberos i la Glabes i Afrolatino. Hi haurà servei de menjar i beguda disponible. Hi esteu tots i tots convidades!

Informació publicada el 16 de maig de 2018