Pancarta 04
Pancarta 09
Pancarta 02
Pancarta 05
Pancarta 08
Pancarta 12
Pancarta 03
Pancarta 11
Pancarta 01
Pancarta 06
Pancarta 10
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
L'Associaciķ Arrels Cultura presenta el llibre “Fotografies antigues de Caldes 1870-1962”
Un llibre que representa un tresor documental de valor incalculable per a tos els caldencs i caldenques

Llibre_CaldesL’Associaciķ Arrels Cultura va presentar la tercera ediciķ del llibre “Fotografies antigues de Caldes 1870-1962” el passat 5 de maig a la Sala Cultural de l’Ajuntament de la mā de Lluís Bassat.

Llibre_CaldesEl publicista, que disposa també d’una gran colˇlecciķ d’art contemporani, va ser l’escollit per introduir el llibre ja que la seva histōria familiar i personal estā molt vinculada a la vila de Caldes d'Estrac. Durant la presentaciķ Bassat va recordar els estius de la seva infāncia viscuda a Caldes, quan, entre altres coses, va apendre a nadar.

Durant la presentaciķ Bassat va elogiar la feina de l’Associaciķ Arrels Cultura per portar a terme la tercera ediciķ del libre de fotografies, que representa la histōria d’un poble i que constitueix un tresor documental de valor incalculable per a tots els caldencs i caldenques.

Llibre_CaldesEl llibre “Fotografies antigues de Caldes” és un recull de fotografies del catāleg d’imatges que es van exposar l’any 1994 a l’Hotel Colķn. Després de l’exposiciķ, l’Associaciķ Arrels Cultura va veure la necessitat d’agrupar aquestes imatges en un primer llibre que es va imprimir i posar a la venta l’any següent, el 1995. Aquest primer llibre explicaba grāficament la historia de Caldes a principis de Segle XX a través dels seus paissatges i del seu urbanisme. Es va decidir editar un segon llibre que girava entorn de la gent del poble de Caldes (puntaires, pescadores, festes populars) i dels seus estiuejants. “Cal recordar que Caldes era una vila de pescadors i aigua termal cosa que va portar la gent benestant de Barcelona, cap a finals del Segle XIX, a Caldes i fer del nostre poble un dels poble d’estiueig de més prestigi de Catalunya”, explica Núria Serra, Presidenta de l’Associaciķ Arrels Cultura.

llibre_caldesLa primera ediciķ que consta de dos volums es va tornar a editar el 2001 i fa uns quants anys es va tornar a exhaurir. Així que Arrels Cultura va decidir portar a impremta la nova ediciķ (2018) que, en aquest cas, es composa d'un sol volum revisat, que inclou un capítol annex dedicat als caldencs i caldenques i a persones rellevants relacionades amb la nostra vila.

En resum, un llibre amb quasi trenta anys d’histōria i que segons comenta Serra, “no hagués estat possible sense la colˇlaboraciķ i la feina dels voluntaris que van ajudar l'any 94 a recollir, catalogar i divulgar aquestes fotografies”.

Aquells que ho desitgin podrán comprar el libre “Fotografies antigues de Caldes 1870-1962” a la Fundaciķ Palau, a l’Hotel Colķn i a Llibreria Set-Cičncies a Arenys de Mar per 20 euros.

Informaciķ publicada el 16 de maig de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05