Pancarta 04
Pancarta 08
Pancarta 10
Pancarta 02
Pancarta 12
Pancarta 03
Pancarta 11
Pancarta 01
Pancarta 05
Pancarta 07
Pancarta 06
Pancarta 09
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
El Festival "Poesia i +" arriba a Caldes d'Estrac aquest juliol
El festival 'Poesia i+' comptarà amb Miquel Barceló, Pascal Comelade, Dolors Miquel, Josep Pedrals i David Fernández, entre d'altres

cartell_poesiaimesDel 5 al 15 de juliol, Caldes d'Estrac i altres municipis maresmencs (Canet de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys de Mar i Dosrius) acolliran el festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau, un dels més actius i innovadors de la creació poètica i artística contemporània.

presentacio_festivalrosa_pou_presentacioLa Fundació Palau de Caldes d'Estrac va presentar el passat divendres 8 de juny la nova imatge i la potent programació de la 13a edició del Festival Poesia i+, el festival d'irradiació poètica més important de fora la capital que enguany continua estenent-se pel Maresme. Entre els assistents a l'acte de presentació del Festival va destacar la presència de l'alcaldessa de Caldes d'Estrac, regidors de Cultura i tècnics dels Ajunaments deDosRius, Alella, Llavaneres i Canet i un tècnic de la Diputació de Barcelona.

Rosa Pou, alcadessa de Caldes, va voler agrair a la Fundació Palau "l'esforç que de manera incansable fan per posar en valor la comarca i el país". Pou va aprofitar per expressar l'orgull que suposa per a Caldes d'Estrac ser l'amfitrió del Festival de Poesia i + que any rere any "es va consolidant en la vida cultural del Maresme". "Tots els municipis estem molt il·lusionats de participar en un projecte cultural de tanta qualitat com el Poesia i + que tindrà lloc en espais emblemàtics de cada poble", afirma Pou.

El Poesia i+ 2018 comptarà amb poetes, artistes i músics de diverses generacions, estils i procedències que es reuniran en els diversos escenaris del festival per reivindicar més que mai la força i la vigència de la paraula. I ho faran d'una manera especial, a tocar del públic: en espais i entorns privilegiats del Maresme, pròxims i d'aforament reduït.

Entre les actuacions destaca la de l'artista mallorquí Miquel Barceló i que coincideix amb l'exposició Pregon desig a la Fundació Palau. Barceló protagonitzarà amb el músic Pascal Comelade una acció molt especial a Caldes d'Estrac.

barcelo_comeladeEn aquesta edició, el Poesia i + ha volgut posar l'accent en les noves generacions de poetes, que ja estan marcant noves maneres de dir i fer poesia: Maria Sevilla, Míriam Cano, Blancallum Vidal, Miriam Reyes, Silvie Rothkovic, Laia Martínez i López i Jaume C. Pons Alorda. A més, continua reivindicant la figura de Palau i Fabre amb l'espectacle Palau6, que vol presentar en un nou format totes les cares del món creatiu de l'Alquimista, i un recital de Maria Cabrera i David Castillo per descobrir noves arestes en la seva poesia. El festival presentarà també un homenatge a Antoni Artigues, gran promotor de la poesia i amic íntim de Palau i Fabre; l'exposició Generació Horiginal, que recull la trajectòria del local fundat per Meritxell Cucurella, i tres noms indiscutibles de la poesia catalana actual: Dolors Miquel, Albert Roig i Josep Pedrals.

imatge_festivalEl 'Poesia i +' tancarà la seva edició el diumenge 15 de juliol a Caldes d'Estrac amb les veus de Josep Pedrals, Gerard Valverde i Miriam Reyes, acompanyades per la música de Ferran Palau i El Petit de Cal Eril.

LA IMATGE DEL POESIA I + 2018

La imatge del festival Poesia i + d'enguany vol reivindicar la passió i l'eufòria per la poesia, dos dels principals elements identificatius del festival. I ho vol fer de nou amb el lema que ens ha acompanyat des de 2014: "+ poesia, si us plau".

2018 es l'any de Mundial, la gran trobada de futbol quadriennal amb la qual els mitjans omplen els nostres caps amb hores i hores de contingut del circ futbolístic. Un moment més que oportú per reinvidicar el nostre espai i la nostra festa.

Protagonitzada per poetes, escriptors i fotògrafs, la campanya fa un ús irònic de l'estètica i els arquetips del fanatisme futbolístic i serveix com a altaveu per cridar més alt que mai: "+ poesia, si us plau!"
CONSULTA EL PROGRAMA ESPECÍFIC DEL POESIA I + A CALDES D'ESTRAC:


Divendres  6  de  juliol

Caldes d’Estrac

Parc  de  Can  Muntanyà:

19.00  h  -  Biel  Mesquida  i  Vicenç  Altaió

20.00  h  -    Miquel  Barceló  i  Pascal  Comelade,  Despintura  fònica

Entrada:  25  euros

Exposició  Desig  pregon. Miquel  Barceló  a  Josep  Palau  i  Fabre oberta  fins  a  

mitjanit  (entrada  lliure  amb  l’entrada  de  l’espectacle)

Divendres  13  de  juliol

Caldes d’Estrac

Fundació  Palau,  Sala  Antoni  Artigues:

19  h  -  Inauguració  de  l’exposició  Generació  Horiginal

Presentació  a  càrrec  dels  autors,  Marta  Huertas  i  Dídac  Rocher,  i  de  l’editora  del  llibre-catàleg,  Ester  Andorrà. Recital  amb  Meritxell  Cucurella,  Joan  Vigó  i  Laia  Martínez  i  López. 

Entrada  lliure

Fundació  Palau,  Pati: 20.30  h  -  Maria  Sevilla  i  Joan  Martínez,  /:/about:blank  @caldetes (b2b  live  set!)

Entrada  lliure

Parc  de  Can  Muntanyà: 21.30  h  -  Ovidi  4,  Cuidem-nos

Entrada:  12  euros

Dissabte  14  de  juliol

Caldes d’Estrac

Fundació  Palau,  Sala  Antoni  Artigues:

19.30  h  -  Presentació  del  vídeo  d’homenatge  a  Antoni  Artigues,  amb  guió  de  Carles Rebassa  i  producció  de  Clack

Entrada  lliure

Fundació  Palau,  Pati:

20  h  -  David  Castillo  i  Maria  Cabrera,  

Poemes  de  teatre  i  d’alquímia

Entrada  lliure

Parc  de  Can  Muntanyà:

21  h  -  Nit  de  Poetes:  Dolors  Miquel,  Albert  Roig  i  Blancallum  Vidal

22.30  h  -  Enric  Montefusco,  Solo  show

Entrada:  12  euros

Diumenge  15  de  juliol

Caldes d’Estrac

Fundació  Palau,  Sala  Antoni  Artigues:

18  h  -  Josep  Pedrals  i  Gerard  Valverde,  El  concert  de  les  paraules (activitat  familiar)

19.30  h  -  Miriam  Reyes,  Aquí  estoy

Entrada  lliure

Parc  de  Can  Muntanyà:

21  h  -  Ferran  Palau, El  Petit  de  Cal  Eril i DJ  Diego  Armando

Entrada:  15  euros

MÉS INFORMACIÓ [+]

Informació publicada l'11 de juny de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05