Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 03
Pancarta 04
Pancarta 06
Pancarta 05
Pancarta 11
Pancarta 12
Pancarta 10
Pancarta 09
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
AGENDA
Divendres, 6 de juliol de 2018  -  7 h tarda
FESTIVAL POESIA I + , DEL 5 AL 15 DE JULIOL
Miquel Barcelķ i Pascal Comelade

biel_mesquida19.00 h. Biel Mesquida i Vicenį Altaiķ 

Abans de donar pas a Barcelķ i Comelade, donem la benvinguda a dos vells amics de l’artista i del músic, dues veus prōpies que s’atansen sovint a l’art i a tota mena d’horitzons obriran aquesta nit tan plena de complicitats creatives. 

Biel Mesquida (Castellķ de la Plana, 1947) coneix prou bé l’obra de Barcelķ, amb qui hi ha dialogat sovint, menats tots dos per l’amor a la poesia i a l’illa de Mallorca. Escriptor en tots els gčneres possibles, es va donar a cončixer amb L’adolescent de sal (Premi Prudenci Bertrana, 1973), que no es va poder publicar fins dos anys més tard per problemes amb la censura. Un dels 

seus poemaris més cčlebres, El bell país on els homes estimen els homes, que celebrava l’amor homosexual i la revolta, també va tenir problemes amb la censura. Des de llavors, Mesquida no ha deixat d’escriure ni de lluitar per la defensa de la llibertat d’expressiķ i la conservaciķ de la seva illa estimada. 

Vicenį Altaiķ, per la seva banda, és un infatigable explorador de tots els camins entre la literatura i l’art. A banda d’una extensa tasca en la programaciķ cultural i el trāfic d’idees, és autor d’una vasta obra počtica que va recollir el 2004 a Massa fosca. Poesia 1978-2004. Tots dos coneixen bé l’obra de Barcelķ i les sinuositats musicals de Comelade i ens oferiran un recital sorprenent i ple de revolts. 

barcelo_comelade20.00 h. Miquel Barcelķ i Pascal Comelade 

Despintura fōnica 

Sobre un “llenį māgic”, el pintor Miquel Barcelķ crearā una obra acompanyat de la música de Pascal Comelade i els seus cōmplices (Ivan Telefunken, Oriol Luna, Roger Fortea). 

Mentre el sol es pon, el públic contemplarā la creaciķ i la desapariciķ d’aquesta obra feta per dos artistes únics davant del Mediterrani. 

Aquesta performance, breu, delicada i imprevisible, s’ha pogut veure anteriorment a Salamanca, París, Kyoto i Zuric abans d’aterrar a la Fundaciķ Palau. Serā una nit d’alta volada, electritzant i frāgil, en quč art, poesia i música es fondran, tal com desitjava Palau i Fabre. 

L’exposiciķ Pregon desig. Miquel Barcelķ a Josep Palau i Fabre, un diāleg entre el poeta i l’artista, es pot visitar fins el 9 de setembre (accés lliure a l’exposiciķ fins a mitjanit amb l’entrada de l’espectacle).


Més informaciķ [+]

Lloc: Pčrgola Can Muntanyā
Adreįa: Parc Can Muntanyā
Ho organitza: Fundaciķ Palau
Preu: 25 euros
Tipus d'acte: Mostra, Literatura
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05