Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Dissabte, 14 de juliol de 2018  -  2/4 de 8 tarda

19.30 h. Presentació del vídeo d’homenatge a Antoni Artigues, amb guió de Carles Rebassa i producció de Clack 

Lloc: Fundació Palau, Sala Antoni Artigues 

Antoni Artigues estimava amb bogeria Josep Palau i Fabre. Units per l’experiència de la poesia i del teatre, Artigues va apadrinar la investidura del poeta com a doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears —el reconeixement més especial per a en Palau— i amb la companyia Mag Teatre (UIB) va participar en nombrosos muntatges de l’Alquimista: L’Esquelet de Don Joan, L’Alfa Romeo i Julieta, La tràgica història de Miquel Kolhas, Príncep de les tenebres, Avui, «Romeo i Julieta», La confessió o l’esca del pecat i La caverna. 

Presentem el vídeo, amb guió del poeta Carles Rebassa i produït per Clack Audiovisual, com a sentit homenatge al professor i activista per la cultura, al mag de la llengua i la llibertat, i bategem la sala d’exposicions de la planta baixa amb el seu nom. 

Entrada lliure 

20 h. David Castillo i Maria Cabrera . Poemes de teatre i d’alquímia 

Lloc: Fundació Palau, Pati 

Dos poetes de generacions i estils ben diferents però units per l’amor a Palau i Fabre s’endinsaran en la seva poesia, des dels llibres que componien Poemes de l’alquimista als de Les veus del ventríloc, procedents de la seva obra teatral.
Així mateix, recrearan alguns dels poetes preferits de Josep Palau i Fabre, que solia recitar, com ara Dante, Sagarra, Riba, Baudelaire, García Lorca i Rimbaud, entre d’altres. 

David Castillo, que va conèixer bé l’Alquimista i va ajudar en la difusió de la seva obra, ens acostarà a una personalitat única, mentre que Maria Cabrera donarà veu i cos als poemes, amb l’objectiu d’ampliar la mirada sobre una poesia que ha marcat diverses generacions poètiques. 

Entrada lliure 

albert_roig21 h. Nit de Poetes: Dolors Miquel, Albert Roig i Blancallum Vidal 

Lloc: Parc de Can Muntanyà 

Enguany tenim una Nit de Poetes amb tres noms imprescindibles de la poesia en català, tres veus pròpies amb universos ben diferents i amb el mateix grau d’exigència a l’hora d’enfrontar- se a la paraula i la tradició. 

Dolors Miquel (Lleida, 1960) ja fa vint anys que es va animar a saltar de la pàgina impresa per donar veu i força als seus poemes a través d’uns recitals enèrgics i vigorosos, en què la tradició i el ritme es donen la mà amb una mirada crítica i àcida. Acaba de publicar el llibre Heavy Miquel, en què no perd el sentit de l’humor que la caracteritza. 

Albert Roig (Tortosa, 1959) ha publicat, entre d’altres, els llibres de poemes Córrer la taronja, 1979-2001 (2002), A l’encesa (2007) i La tempesta (2011). A partir d’una lectura i escriptura rigorosa i pausada, Roig s’ha anat acostant puntualment al recital, sovint acompanyat de músics i altres artistes, a banda de traduir autors com W. B. Yeats i Manoel de Barros. 

Blancallum Vidal (Barcelona, 1986) ha publicat els llibres de poemes La cabra que hi havia (Documenta Balear, 2009), Nosaltres i tu (Lleonard Muntaner, 2011), Homes i ocells (Club Editor, 2012) i Visca! (Documenta Balear, 2012), que l’han situat com una de les veus més destacades de les últimes generacions, algú capaç de transmetre amb la seva veu poderosa la joia del llenguatge. 

enric_montefoscu22.30 h. Enric Montefusco, Solo Show 

Després d’aquella celebrada abraçada a la música popular que va significar el seu debut en solitari, Meridiana (Buena Suerte, 2016), Enric Montefusco no ha deixat d’explorar per terra, mar i aire els mecanismes de la cançó. 

A la publicació del seu primer llibre, Carne de cañón (Bandaàparte, 2018), sumari de totes les seves lletres i textos escrits en castellà acompanyats de relats autobiogràfics fins ara inèdits, s’afegeix Coros de medianoche (Buena Suerte, 2018), un EP on es fa acompanyar de cinc artistes —Albert Pla, Niño de Elche, Maria Arnal, Nacho Vegas i Los Hermanos Cubero— amb qui comparteix actitud, compromís i un concepte de la creació gens acomodatici. 

Més informació [+]

Un autor en plenitud que, al Poesia i +, es presenta acompanyat únicament de la seva guitarra per repassar una evolució que, des del hardcore de Standstill a les seves incursions en el postdrama i la performance, és una aventura insòlita i apassionant. 

Entrada: 12 euros 

Lloc: Fundació Palau i Parc Can Muntanyà
Adreça: La Riera, 54
Ho organitza: Fundació Palau
Preu: Gratis, gratis, 12 euros
Tipus d'acte: Mostra, Literatura