anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Els petits de Caldes es converteixen en grans artistes a la Fundació Palau
"Petits grans artistes" es consolida amb una tercera edició on els alumnes de 5è tornen a prendre la iniciativa

expo_petits_grans_artistes

expo_petits_grans_artistesL’exposició “Petits grans Artistes” que es va poder veure del 15 al 20 de juny a la Fundació Palau és un projecte que preten apropar els nens i nenes al món de l'art. En la que ha representat la 3a edició d'aquesta mostra s'hi han pogut veure un "petit tastet dels treballs realitzats al llarg d’aquest curs per part de l’alumnat de l'Escola Sagrada Família de Caldes d'Estrac", explica Natàlia Millán, Directora del Centre. En paraules de Millán, "des del centre li donem molta importància a l'art i la creativitat com aspectes vitals pel bon desenvolupament i formació de la persona". "A l’escola considerem que l’art ens proporciona el creixer amb els altres i el poder compartir-ho. A més, ens ofereix un ventall de possibilitats per poder expressar-nos amb recursos diferents a la paraula", afageix. 

expo_petits_grans_artistesTal com va passar a la segona edició, els alumnes de cinquè han estat els encarregats d’organitzar l’exposició i per fer-ho han assistit a cinc sessions formatives celebrades a la Fundació Palau i centrades en el disseny, el comissariat, l’organització i les visites guiades, el màrqueting, i el transport i muntatge de les obres. D’aquesta manera nens i nenes han pogut aprendre com és el procés d’elaboració d’una exposició: des de la seva concepció fins al muntatge final.

expo_petits_grans_artistesEl resultat final es va poder apreciar durant la inauguració que va tenir lloc el 9 de juny a la Fundació Palau i que va comptar amb la presència de Rosa Pou, l’alcaldessa de Caldes, Sonia Parra, de la Fundació Palau, i Natàlia Millán. Després dels parlaments, nois i noies de 5è van ser els encarregats de fer una visita guiada per l’exposició.

Millàn explica que les obres seleccionades per a l'exposició "són treballs fets des dels diferents tallers de plàstica i des del laboratori d'art de l'Escola i són de creació lliure" però fortament inspirats en els treballs d'autors tan destacats com Miró, Picasso, Sol LeWitt.... D’aquí la varietat de tècniques utilitzades en el conjunt dels treballs:  des de collage, estampacions o fins i tot escultures. En la mostra es van trobar obres de mides diferents utilitzant tècniques i materials diversos, a més d'algunes escultures. "La nostra proposta sorgeix del desig de viure i fer viure l’art com a font d’informació, de plaer i d’inspiració creadora. Però sobretot, de creixement personal i social", conclou Millán.


Amb aquesta edició es consolida un projecte transversal i enriquidor per als alumnes participants, i és per això que ja s’està treballant per dur a terme una quarta edició.


 

Informació publicada el 20 de juny de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05