Ajuntament de
Caldes d'Estrac
El curs de fotografia promogut per l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament culmina amb una exposició que es podrà veure fins al 30 de juny a la Fabriqueta

expo_fotoCinc jornades d'un curs fet des de l'Espai Jove de Caldes d'Estrac han servit perquè cinc joves de Caldes d'entre 13 i 15 anys aprenguin les bases de la fotografia. El resultat d'aquesta feina, l'exposició de fotografia "Del selfie al retrat" que té lloc a la Fabriqueta des del 27 fins al 30 de juny.

expo_fotoEl 27 de juny a la Fabriqueta, David Salvà, regidor de Cultura i Joventut, va presentar l'exposició de fotografia i va aprofitar per explicar la feina que es fa des de l'Espai Jove i tots els recursos que s'ofereix als joves de Caldes d'Estrac. Després Roser Alsina, dinamitzadora Juvenil de Caldes, va agraïr a les autèntiques protagonistes de l'Exposició, les participants del curs de fotografia, la seva implicació en el curs. "S'han atrevit a jugar amb la càmera i han posat tot de la seva part per obtenir uns resultats molt bons", va dir. En acabat, i un cop la Marta Huertas, fotògrafa professional i professora del curs de fotografia, valorés molt positivament la feina de les joves i la qualitat de les fotografies obtingudes, les cinc protagonistes van iniciar la visita guiada per l'exposició.

Amb l'ajuda de la seva professora i la dinamitzadora juvenil, les noies van anar explicant una per una el concepte i el treball que hi ha darrere de cada fotografia exposada.

making_offDe fet, i tal i com explica Alzina, aquest curs no només tracta sobre les tècniques fotogràfiques també "tracta sobre l'autoconeixement i la reflexió personal". Per fer una bona fotografia no només és necessari disposar d'una bona càmera i d'una bona model. "La idea és donar'ls-hi els recursos suficients per passar del selfie, una fotografia más instantànea i menys pensada, al retrat, una fotografia amb més profunditat i evolucionada", afirma Alsina. I es que l'objectiu del curs era que les joves entenguessin  la fotografia com una eina d'expressió i coneixement d'un mateix. 

Durant el curs les participants han hagut de treballar en tots els aspectes que requereix una fotografia professional: la localització d'exteriors, el maquillatge, l'estilisme, la direcció i el 'making off'. Sota la supervisió de Marta Huertas, cadascuna d'elles han anat desenvolupany tots els rols possibles que implica una bona fotografia. "Han fet de model, han ajudat a il·luminar, han dirigit, han buscat les millors localitzacions de Caldes...", conclou Alsina. 

Fins al 30 de juny, encara hi ha temps per visitar l'exposició. Val la pena!

Informació publicada el 29 de juny de 2018