Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La Pèrgola de Can Muntanya de Caldes d'Estrac ha estat l'esceneri de luxe per un dels plats forts del Festival de Poesia que organitza la Fundació Palau

miquel_barcelo

miquel_barcelo"Palau ens ha ensenyat a viure amb profunditat i també ens ha mostrat la dificultat del poema". Entre versos d'Eduard Escofet i cançons de Maria del Mar Bonet, Vicenç Altaió, escriptor i admirador de Palau i Fabre, compartia, d'aquesta manera, les lliçons que havia après de Palau amb les més de 300 persones que es van reunir el passat divendres 6 de juliol a la Pèrgola de Can Muntanyà.

vicenç_altaioVicenç Altaió i Biel Mesquida, poeta mallorquí i amic també de Josep Palau i Fabre (el biògraf més reconegut de Pablo Picasso i el creador del Festival Poesia i Més) van recitar versos de poetes que estimava Palau com Joan Alcover i Bartomeu Rosselló-Pòrcel. L'últim poema, escrit per Altaió amb motiu dels fets de l'1 d'Octubre, amb epígraf de Jordi Cuixart,  va servir per culminar la primera part de l'event.

L'amor per la poesia va estar molt present durant tot el vespre. Però no tot aquest amor es va es va expressar a través de poemes. Precisament la última actuació, la més esperada de la jornada que obria el Festival de Poesia a Caldes d’Estrac, va ser la del duet format per Miquel Barceló i Pascal Comelade. 

Miquel Barceló, un amant de la poesia, inspirat per la música del seu amic Pascal Comelade, va realitzar una obra d'art en directe. La pintura de Miquel Barceló havia d’esvaïr-se en pocs minuts i en presència del mateix pintor i de la resta d’espectadors. Però la realitat del clima humit d'aquell vespre a Caldes es va imposar i la pintura es va mantenir molt més de l’esperat.

Biel_mesquidaL'actuació de Miquel Barceló ha estat un dels plats forts del Festival però encara queda molta poesia per endavant. Maria Sevilla, Blancallum Vidal, Alberto Roig son alguns dels poetas que encara queden per actuar a Caldes d’Estrac a més dels altres artistes que participen en altres punts del Maresme, com Canet, Llavaneres o Mataró.

El Festival Poesía i Més acabarà a Caldes d’Estrac el dia 15 de Juliol amb Ferran Palau, El Petit de Cal Eril i el DJ Diego Armando.

Informació publicada el 9 de juliol de 2018