Pancarta 01
Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 06
Pancarta 10
Pancarta 09
Pancarta 08
Pancarta 04
Pancarta 02
Pancarta 03
Pancarta 05
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Detectada la presčncia de la mosqueta blanca a Caldes d'Estrac
La presčncia de la mosqueta blanca, una plaga que prolifera a la comarca i que afecta a les figues de moro.

mosqueta_blancaLa mosqueta blanca és una plaga que estā en creixement a la comarca els darrers anys i afecta principalment a les figues de moro

'Dactylopius opuntia' es un parāsit natural que només afecta aquesta planta exōtica y no suposa cap problema per la salut humana, animal ni d’altres vegetals, perō pot donar lloc a certa alarma. El motiu es que, a diferčncia de las femelles que viuen sobre la planta, els mascles volen i sķn molt petits (1,5 mm).

mosqueta_blancaEn determinades čpoques de l’any poden aparčixer en gran quantitat a les nits en punts de llum. Degut al reduīt tamany poden a travessar les mosquiteres de les finestres. 

Tot i que com deiem no és nociu per a la salut, sí que provoca molčsties als veīns.  El que cal fer en un primer moment és localitzar les figues de moro afectades. Si es localitza la seva presčncia en una finca privada, cal retirar manualment el cotķ fregant amb un raspall amb aigua i sabķ per eliminar la mosca. En cas que estigui molt afectada, o en finques i terrenys que n’ hi la millor opciķ és enterrar la planta per evitar la dispersiķ de la plaga.

Des de les regidories de Salut i Medi Ambient, s’estā plantejant un tractament fitosanitari en els espais públics.

Informaciķ publicada el 4 de setembre de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05