Pancarta 12
Pancarta 03
Pancarta 06
Pancarta 07
Pancarta 09
Pancarta 05
Pancarta 04
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 10
Pancarta 11
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Els usuaris del servei de banys adaptats de Creu Roja a Caldes valoren molt positivament l'experiència
Després de la bona experiència, els usuaris asseguren que l'any vinent en tornaran a fer ús

banys_adaptatsGràcies al servei de 'bany adaptat' que es facilita a Caldes, moltes persones amb discapacitat i gent gran de Caldes d’Estrac han pogut gaudir d'un bany al mar aquest estiu. Els dispositius de bany adaptat que s'ofereixen a Caldes consisteixen en cadires amfíbies, crosses i armilles salvavides que faciliten el bany a les persones grans, amb discapacitat, mobilitat reduïda o amb algún tipus de limitació funcional.

banysEls cinc voluntaris de la Creu Roja a Caldes d’Estrac han estat els encarregats de facilitar a tot aquella persona amb discapacitat o mobilitat reduïda el servei de bany adaptat en horaris pactats, fent més accessible el bany al mar. I es que l’objectiu d’aquest servei d’assistència integral, que ofereix la posibilitat d'acompanyament des de casa fins a l'aigua, és fer més accessible la platja de Caldes a tothom. El servei a, més, compta amb vestuaris i lavabos adaptats, dutxes i també una zona d'ombra per tal d’acomplir amb les necessitats de tots els usuaris.

banys2Sens dubte l’èxit d’aquest servei a Caldes ha residit en l’absoluta satisfacció dels seus usuaris. La Maite, una senyora gran que viu a la Residència Santa Berta de Caldes d’Estrac, és una de les usuàries habituals del servei de banys adaptats i, per sobre de tot, destaca l’amabilitat i la professionalitat dels voluntaris. Tot i que la Maite és molt autònoma i independent, fa molts anys que no gosava banyar-se a la platja. “Jo sabia nadar però amb els anys vaig agafar por a l’aigua i no m’atrabia a ficar-m’hi sola”. Amb aquest servei, “he tornat a nadar”. Plena d’il·lusió, la Maite explica que quan arriba a la platja de les Barques (on es troba la caseta de la Creu Roja i la rampa per a banys adaptats), pot canviar-se als vestidors per després pujar a la cadira “amfibia” i anar a l’aigua amb els voluntaris del servei. “Els voluntaris son molt amables i molt agradables”. Fins i tot, “em renten els peus!”, riu. “De l’1 al 10, si li hagués de donar una nota al servei, li donaria un 12”. La Directora de la Residència, Montse Calvo, assenyala que és una iniciativa molt bona. "Els avis i àvies arriben molt contents i sempre ens demanen de tornar-hi", explica. Calvo assegura que del que més parlen els usuraris d'aquest servei de banys adaptats son dels monitors.

De la mateixa manera, en Toni Mont, veí de tota la vida de Caldes i usuari del servei de banys adaptats, coincideix amb l’amabilitat i el bon tracte que disposen els voluntaris als usuaris. Als voluntaris de la Creu Roja que realitzen el servei de bany adaptat, tant en Toni com la Maite, els hi dediquen només que bones paraules. “Em sento molt a gust i ens fan sentir molt segurs. Un cop a l’aigua, “la veritat és que no em mouria”, diu en Toni.

Pel Toni, aquest servei ha fet possible una cosa que donava per perduda, tornar al mar. “Feia cinquanta anys que no anava a la platja i que no em banyava al mar. Gràcies a aquest servei he pogut tornar a l’aigua i m’ha fet molta il·lusió”, explica en Toni.

Després de la bona experiència, els usuaris, agraïts pel servei que ofereix la Creu Roja, asseguren que l’any vinent en tornaran a fer ús.

Des de que va arrancar la temporada de bany, entre veïns de Caldes i estiuejants, la Creu Roja amb el suport de la regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac ha realitzat 70 banys adaptats a la platja de les barques.

Informació publicada el 4 de setembre de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05