Pancarta 04
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 06
Pancarta 05
Pancarta 09
Pancarta 03
Pancarta 02
Pancarta 10
Pancarta 11
Pancarta 07
Pancarta 12
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Molt bona acollida del Punt Lila que es van instalˇlar durant la Dormida i el BarraKaldes
Un gran nombre de joves van passar durant les dues nits pel Punt Lila a consultar la informaciķ que hi havia disponible sobre violčncia sexista, drogues i sexe segur

puntlila1Al llarg de tota les jornades l'aflučncia del joves va ser constant. Molts d'ells s'acostaven encuriosits i s'interessaven per saber quins tipus d'informaciķ es donava, altres es passaven una estona consultant els tríptics, fulletons... Van tenir un čxit absolut la POLSERA DEL NO ÉS NO de la Diputaciķ de Barcelona, que es va exhaurir durant la nit de la Dormida i moltes joves s'acostaven expressament per demanar-la.

puntlila2També van tenir molta demanda els PRESERVATIUS que es van repartir durant les dues nits, per tal de prevenir i informar sobre el sexe segur i sense riscos. Grācies a la colˇlaboraciķ de Creu Roja Joventut (a través de la Creu Roja de Caldes d'Estrac) i de l'associaciķ Sida Studi es disposava de preservatius i del "KIT DEL PLAER" (que contenia un preservatiu femení, un de masculí i un lubricant).

Alhora, cal destacar la bona acollida que aquesta iniciativa va tenir entre els pares i mares dels joves, que van valorar molt positivament la presčncia del Punt Lila i també es van acostar a consultar la informaciķ.

puntlila3No hi va haver cap incidčncia relacionada amb la violčncia sexista, tot i que sí hi van haver dues consultes específiques del tema.

En aquest sentit, durant la Dormida es va establir un protocol que va permetre que tots els agents implicats (Referents Liles, Policia Local, Creu Roja i empresa de seguretat) estiguessin comunicats permanentment per si sorgia alguna incidčncia i poder respondre de forma conjunta i coordinada.  Aquesta va ser una prova pilot del protocol que es va definir des de l'Ārea de Joventut, perō que es vol continuar treballant amb tots els agents per tal de poder aprovar-lo de manera formal en els ōrgans competents i així Caldes tingui un PROTOCOL D’ACTUACIĶ CONTRA LA VIOLČNCIA SEXISTA A LES FESTES POPULARS DEL MUNICIPI.

Un cop passades les festes, tot el material del Punt Lila es posarā a l'Espai Jove per a la seva consulta.

Des de l'Ārea de Joventut es fa una valoraciķ molt positiva de l'experičncia i es continuarā treballant per poder ampliar la informaciķ de cara a properes ocasions en quč s'instalˇli el Punt Lila i s'emplaįa a tots els i les joves a demanar informaciķ i assessorament a l'Espai Jove sobre qualsevol tema que sigui del seu interčs.

Informaciķ publicada el 14 de setembre de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05