Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Caldes d'Estrac rehivindica la celebració del referèndum català amb una acte commemoratiu a l'Ajuntament

1_octubre_any_desprésEl passat 1 d'octubre va fer un any de la celebració del referèndum català en el que milers de persones van fer ús del seu dret a vot per decidir si es volia una Catalunya independent. Recordem que en total van votar a Caldes un total 1.155 persones: 1.056 vots van estar a favor de la independència (un 91,43% del total), mentre que el no va obtenir 51 vots (un 4,41% del total).

2_octubre_any_desprésEn record d'aquell dia, els votants de l'1 d'Octubre de Caldes d'Estrac van organitzar el passat diumenge 30 de setembre un acte a la Sala Cultural de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac. El matí del diumenge els alguns membres de l’ANC, d'ERC, CDR de Caldes i altres veïns van muntar taules i exposicions per tal de que tot estiguès llest a les 12 del migidia.

3_octubre_any_desprésLa sala Cultural es va decorar amb les fotografies dels presos polítics i dels exiliats i es va col·locar una pancarta en la que els assistents a l'acte van poder penjar fotografies i textos de solidaritat. A la Sala també hi havien disposadades dues urnes (les mateixes usades ara fa un any) perquè la gent pugués dipositar-hi cartes i textos dirigides als presos polítics. Després es va projectar el documental fet per Mediapro sobre l'1-O. De manera simbòlica, i temporal, es va penjar una placa a la Sala Cultural en motiu de la cel·lebració del referèndum. Durant el proper ple municipal, entrarà en votació la instal·lació permanet d'aquesta placa a la Sala.

En acabat la projecció del documental, l'acte va traslladar-se a la plaça de la vila on hi havien instal·lades una carpa per fer-hi el vermut popular. Des de la carpa, es podia llegir tant la pancarta que penjava del balcó de l'Ajuntament amb la paraula 2_octubre_any_després"Republiquem" i la placa commemorativa i temporal que canviava el nom de Plaça de la Vila per Plaça de la República.

Després del vermut popular, va tenir lloc en un ambient festiu i cordial el dinar de carmanyola. En total, durant l'acte van participar un centenar de caldencs i caldenques.

A l'endemà, a les 12 del migdia, a la plaça de la vila, la regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac, Laura Aloy, va llegir un manifest que commemorava el dia 1 d'Octubre, la participació ciutadana, i on també lamentava les càrregues policials ocorregudes en altres punts de Catalunya durant la jornada del referèndum.

Informació publicada l'1 d'octubre de 2018