Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La Regidoria de Serveis Urbans i Via Pública demana la comprensió i la col·laboració de la ciutadania el temps que duri la poda

170119_poda_rieraLa Regidoria de Serveis Urbans i Via Pública de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac acaba d'iniciar el període de poda de l’arbrat públic.

Per tal que no s’allarguin els treballs de poda, aquest any s’ha contractat l’empresa Tecnoverd, S.L que realitzarà el sanejament i poda de tots els plataners de Caldes d'Estrac i compte amb 224 unitats. La Brigada Municipal realitzarà la poda de la resta de l’arbrat, bàsicament Morera Blanca, Acàcia de flor groga i Tipuana. 

La poda dels plataners s’està fent amb un nou sistema per evitar fongs i malalties que poden debilitar l’arbre i suposar un risc de trencament o caiguda de branques. En aquest sentit, amb aquest nou sistema es farà una poda mínima per no malmetre els arbres i garantir la seguretat de les persones. Només si sabem llegir l’arquitectura de l’arbre podrem tenir opció de gestionar-lo de manera raonable i eficient. Reduir les accions de poda a les mínimes imprescindibles dóna lloc a un arbrat de qualitat.  

En tots els casos, es fa una diagnosi de cada arbre per poder-hi actuar de la millor manera.

La Regidoria de Serveis Urbans i Via Pública demana la comprensió i la col·laboració de la ciutadania el temps que duri la poda. Per tal de facilitar els treballs caldrà que se segueixin les indicacions de les reserves d’estacionament per tal de deixar lliure la via pública.  

Informació publicada el 5 de novembre de 2018