Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Els papers del Josep Mont
Presentació del treball d'investigació sobre el mestre Josep Mont a càrrec d'Oscar Crespo i Francesc Cortés

Cartell_Josep_Mont

Aquest dissabte 17 de novembre a les 6 de la tarda a la Sala Cultural de l'Ajuntament de Caldes tindrà lloc la presentació del primer treball d'investigació a Caldes sobre el mestre Josep Mont, músic caldenc i director de diverses corals, entre les quals la de Caldes d´Estrac.

Josep Mont va ser un músic caldenc que va participar molt activament a la vida del poble. Va ser director de la coral de l’Esglèsia durant 30 anys: la van fundar ells i el seu germà i va dirigir-la fins a la Guerra Cívil, quan va marxar al front. En matèria musical fa de tot des de l’any 25 fins al 80.

Òscar Crespo, musicòleg, i Mercè Artigas comencen a investigar la vida de Josep Mont al poble. Ramon Maria Salvà (ja difunt) els posa en contacte amb  la filla de Mont que viu a Reus. Gràcies a l'arxiu documental de Mont que la seva filla conservava, Crespo pot indagar més sobre l’obra del músic caldenc i entendre en profunditat la figura del mestre Mont.

Josep Mont Grau era fill d’un pagès i una peixatera i es va mantenir en aquesta classe social tota la seva vida. Era un músic professional però es mantenia gràcies a la seva feina de comptable a una empresa de ceràmica de Barcelona. Durant 8 hores treballava en la seva feina i la resta del temps l’invertia en fundar escoles de música, composar, fundar cors i ensenyar a la gent de Caldes a cantar.

La presentació del treball anirà a càrrec d'Oscar Crespo i el professor Francesc Cortés. Presenta l'acte, Mercè Artigas. Interpretació musical a càrrec de Jordi Lalanza.

 Activitat per a adults

*Fotografia trobada a la carpeta "fotos diverses" procendents de concursos fotogràfics (4ª planta, Ajuntament de Caldes d'Estrac).

Informació publicada el 14 de novembre de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05