Pancarta 01
Pancarta 05
Pancarta 04
Pancarta 07
Pancarta 09
Pancarta 02
Pancarta 12
Pancarta 10
Pancarta 03
Pancarta 08
Pancarta 11
Pancarta 06
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
La consellera del Tribunal de Cuentas no veu indicis de responsabilitat comptable després que PDeCat denunciés al tribunal a l'equip de govern de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac i a la secretària interventora pel pressupost 2018
Actualment el cas està en periode d´al·legacions que finalitzaran a mitjans de desembre de 2018

foto_ple_extraordinari_pressupostosDesprés que PDeCat de Caldes d’Estrac presentés la denúncia al Tribunal de Cuentas de l’Estat Espanyol per possibles irreguliritats en el pressupost del 2018, el tribunal va obrir diligències per investigar el cas. Després que el delegat instructor del tribunal realitzés les investigacions pertinents, la consellera del tribunal de Cuentas ha determinat que no veu indicis de responsabilitat comptable en el pressupost que, recordem va ser aprovat el passat febrer d’enguany per 6 vots a favor (ERC i PSC) i 4 en contra (PDeCat).

Actualment el cas està en periode d’al·legacions que finalitzaran a mitjans de desembre.

L’equip de govern respon a l’article publicat a la Vanguardia

Davant la notícia publicada a principis d’ocbture a La Vanguardia en el que es fa ressó de la denúncia al Tribunal de Cuentas presentada pel PDeCat, l'equip de govern (ERC-PSC) va voler contestar a les acusacions de l'oposició (PDeCAT) al web municipal.

Segons s’explica a l’article, l’oposició a l'Ajuntament (PDeCat) va demanar una garantia d’ingressos quan va veure que el pressupost contemplava els ingresssos de la plusvàlua de la futura venta de l’Hotel Colón i d’altres ingressos que anomenaven com a “no garantits”.  ERC i PSC de Caldes d’Estrac explica que “el PDeCat va demanar que Secretaria -Intervenció certifiqués els ingressos del pressupost. PdCat sap que el pressupost ha d’incloure i inclou una previsió d’ingressos i no una garantia d’ingressos.”

L’article de La Vanguardia deia que PDeCat acusava al govern d’ERC i PSC de “negar-se a facilitar un informe que garantitzi el compliment de la regla de despesa pública”. Davant d’aquesta acusació, l’equip de govern va respondre que “menteixen quan diuen que no se’ls hi va donar l’informe relacionat amb la regla de la despesa. Se’ls hi va donar i consta a l’expedient que s’ha fet arribar al Tribunal de Cuentas, tot i que no hi havia la obligació de fer tal informe en fase pressupostària i que la obligació només hi és en fase d’execució del pressupost.”

Davant de les afirmacions de PdCat que el govern va fer marxa enrera agafant el finançament d’els ingressos del romanent de tresoreria, l’equip de govern de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac (ERC-PSC) recorda com ja ho ha fet constar en diferentes plens municipals “que es tracta d’un pressupost en el que les despeses estan vinculades als ingressos i que algunes actuacions no es podran portar a terme si no es dóna l’ingrés previst”. En aquest sentit, cal recordar que durant la última sessió plenària celebrada el passat 29 d’octubre es va passar a l'aprovació de crèdit número 9/2018 pel qual i segons va detallar Òscar Baró, regidor de l'Àrea d'Hisenda i Promoció Econòmica, es canvia el finançament d'algunes inversions previstes per l'exercici 2018. En un principi, aquestes inversions estaven previstes finançar-se gràcies, entre altres ingressos, a la pusvàlua generada per la venta de l'Hotel Colón, però, i tal i com va aclarir Baró, “com aquesta venta encara no s'ha produït, les inversions passaran a ser finançades pel romanent de tresoreria”. Un romament de tresoreria que s’ha aconseguit, segons va recordar durant la última sessió plenària Rosa Pou, alcaldessa, gràcies a l’estalvi fet per l’actual equip de govern. Pou va recordar que en dos anys de gestió del nou govern, s'ha aconseguit baixar el percentatge de deute de l'Ajuntament del 99,3%, tal com el van recollir del govern del PdCat, al 71%, així com també el temps màxim per pagar els proveidors que és ara de 29 dies en comptes dels 6 mesos en el que es pagava durant el govern del PdCat.

Per últim, la notícia de la Vanguardia també recull que PDeCat diu que l’equip de govern ha deixat a zero el romanent de tresoreria. Davant d’això, el regidor d’Hisenda manifesta “que això és mentida. Això no és així i el departament de tresoreria-intervenció de l’Ajuntament tampoc ho permetria”. Baró dona dades al respecte: “el romanent de tresoreria per a despeses generals, en l’informe de liquidació del 2017 està xifrat en 1.194.812,19 euros.   D’aquests, la despesa que es pretén portar a terme amb romanent de tresoreria és de 445.000. És obvi que la diferència (749.812,19 eur) no és zero.”


Consulteu les notícies relacionades

El Tribunal de Cuentas abre diligencias contra el Ayuntamiento de Caldetes. La Vanguardia. 29 de setembre de 2018.


El Tribunal de Cuentas no ve indicio de responsabilidad contable en Caldetes. La Vanguardia. 11 de desembre de 2018


- El Govern respon a les acusacions llançades pel PDeCat

Notícies dels plens municipals de Caldes d’Estrac publicades al web municipal:

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac invertirà en la millora del cementiri, del pavelló esportiu, enllumenat públic, del Parc de Muntanyà, pavimentació de carrer, entre d'altres accions previstes 


L'Ajuntament de Caldes retira la modificació de crèdit per a millorar la cuina de l'Escola davant la denúncia al Tribunal de Comptes de l'Estat interposada per PdCat al pressupost 2018 


S’aproven definitivament els pressupostos municipals del 2018 

Informació publicada el 4 de desembre de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05