Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Un llarg camí per recórrer
El Dia Internacional de la Dona es commemora a Caldes amb actes reivindicatius

190308_manifest_gen

190308_manifest

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha tingut una presència destacada en l´agenda de caldencs i caldenques. Aquest 2019 s´ha fet una proposta transversal per convidar a tothom a la reflexió i a l´actuació davant de situacions com la discriminació de gènere o la violència masclista.

Els actes commemoratius es van iniciar el dilluns 4 de març amb la visita de l´alcaldessa de Caldes, Rosa Pou, a la primera regidora de Caldes, Carolina Clariana, a qui va lliurar un  llibre de fotografies i un ram de flors.

190309_tintsamarretesDimecres, 6 de març a les 17:30h, l´àrea d´Acció Social va dur a terme un taller de tint de samarretes al pati de l´Espai Jove dinamitzat per una educadora social. Una activitat simbòlica on una quarantena de dones van tenyir  les seves samarretes de color lila i on es va aprofitar per obrir un espai de debat. Cadascuna de les participants va poder explicar, des del seu punt de vista de dona, quines coses concretes troben a faltar a la vila.


190309_tintsamarretesDijous, 7 de març, l´àrea de Promoció Econòmica va aprofitar el marc de les sessions de treball de preparació a la bio-fira Aqua Calida per aprofundir en el tema de la sobirania econòmica des de la perspectiva femenina amb una ponència de Gabriela Rodríguez, advocada i activista cultural.

190307_ecorregio_sobiraniaeconL´acte central es va realitzar el 8 de març, oficialment declarat com el Dia Internacional de la Dona. A les 11:45h es van lliurar les samarretes liles a les dones que havien participat al taller i que van assistir a la plaça de la Vila juntament amb un centenar de persones aproximadament per sentir el manifest.La regidora d´Acció Social, Laura Aloy, es va encarregar de donar la benvinguda a tots els assistents i tot seguit va donar pas als parlaments de la representant de l´ANC, Mercè Loire, de la representant de Junts pel Caldes, Elisabeth Segura, i del representant del PSC, Joan Baró, la mateixa Aloy també es va dirigir als assistents en nom d´ERC, i va ser l´alcaldessa de Caldes,  Rosa Pou, l´encarregada de tancar els parlaments amb la lectura del manifest institucional. En acabar, tothom qui ho desitgés va poder escriure un missatge a la pancarta que s'exposa des de fa 3 anys.

Els actes van continuar el dissabte 9 de març amb un berenar intercultural de dones i finalitzaran amb la cursa Triwoman el 17 de març.

Informació publicada el 12 de març de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05