anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
M. Āngels Ruzafa, una de les protagonistes a la Guia de dones pioneres del Maresme
L´acte de presentaciķ es va celebrar el 7 de juny en el marc del cap de setmana literari

Guia dones pioneres

El divendres 7 de juny a les 19h, la Sala Cultural va acollir la presentaciķ de la Guia de Dones Pioneres del Maresme. Des de fa 15 anys, les biblioteques editen una guia de recursos sobre temes d’interčs local. Enguany el llibre s’ha centrat en les dones pioneres de la comarca. En el cas de Caldes d´Estrac, l´escollida ha estat M. Āngels Ruzafa Alsina per la seva emprenedoria i pel seu compromís amb les iniciatives de la vila i l’associacionisme.

Guia dones pioneresLes canįons de Lluis Llach, interpretades per Raquel Xiberta, va donar la benvinguda a tots els assistents, i a continuaciķ, l’alcaldessa de Caldes, Rosa Pou, va obrir l’acte amb unes paraules dedicades a la M.Āngels Ruzafa i la calidesa de la seva trajectōria. Tot seguit, Tamara Alfaro, de la Biblioteca Can Milans, es va encarregar de fer la presentaciķ de la guia i a continuaciķ, M.Āngels va prendre la paraula per compartir la seva experičncia amb el públic assistent, des de la Guia dones pioneresseva emprenedoria, va obrir la seva primera perruqueria als 18 anys, fins a la seva admiraciķ per Lluis Llach al que va seguir fins al dia del seu comiat a Verges. 

M. Āngels també va destacar la seva militāncia al Moviment Comunista de Catalunya durant el postfranquisme, on segons ella "vaig aprendre que la política és un tot a la vida, engloba i implica totes i cadascuna de les nostres decisions com  a persones i com a societat", i on va prendre més consciencia i va desenvolupar el seu activisme feminista, fent reunions a casa seva amb altres dones.

Entrellaįant el discurs amb algunes pincellades d'humor, M. Āngels va continuar explicant també la seva implicaciķ amb l’associacionisme i el seu compromís amb la vila. Entre d’altres coses, va destacar com va impulsar  Caldes per Bōsnia, va organitzar combois d'ajuda humanitāria durant la guerra dels Balcans i va participar a la Plataforma Cívica de Caldes d'Estrac que va nčixer amb la guerra d'Irak. En l'āmbit cultural, també va destacar la creaciķ de l’entitat Amics del Teatre que ja té una trajectōria de 23 anys, i a través de la qual s'organitzen sortides al teatre. "Actualment és el que ocupa el meu temps, organitzant sortides per veure obres de text, musicals, cōmiques, dansa... i també colˇlaborant amb les activitats que organitza l'Ajuntament"va explicar.

En finalitzar, es va passar l’entrevista filmada a la M.Āngels Ruzafa, que aprofundia en la seva visiķ del paper de la dona a l’actualitat, tot oferint també una mirada cap al futur.

Guia dones pioneresLa interpretaciķ de Raquel Xiberta va tornar a ser un reclam per donar pas al brindis i a un pica-pica on tothom va poder parlar amb la protagonista. M.Āngels Ruzafa ha destacat que tot i que al principi de saber que sortiria a la guia li va sorprendre, “l’acte va transcķrrer amb molta naturalitat. Em vaig sentir molt ben acollida, en un ambient cālid i entranyable”. M.Āngels Ruzafa ha agraīt també la tasca desenvolupada per la biblioteca que va saber emocionar-la amb detalls com la presčncia de la música de Lluis Llach.

Des d’alcaldia i l’ārea de Cultura, s’ha volgut destacar la importāncia de recončixer el compromís de la M.Āngels, així com la iniciativa de les biblioteques que en aquesta guia han posat en valor la tasca de moltes dones que  amb la seva empenta han demostrat un ferm compromís amb la societat. La guia de dones pioneres del Maresme ja es pot adquirir a la Biblioteca Can Milans.

 Entrevista a M.Āngels Ruzafa, dona pionera del Maresme [+]


L’espectacle Balla’m un llibre tanca el cap de setmana literari

balla'm llibreDiumenge 9 de juny a les 18h, la Sala Cultural va acollir la proposta de dansa interactiva Balla’m un llibre, emmarcada dins de Calderart, Cicle d’Arts Escčniques i Musicals de Caldes d’Estrac, amb la que es va tancar el cap de setmana literari de Caldes.

Pares, mares i infants van poder participar d’aquesta performance on a través de la dansa, la música i la psicomotricitat es va barrejar literatura i arts escčniques. De la mā de la ballarina Claudia, els participants van poder descobrir el mķn secret dels llibres que van prendre vida, transformant-se fins i tot en animals.

Informaciķ publicada el 13 de juny de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05