Pancarta 11
Pancarta 05
Pancarta 01
Pancarta 09
Pancarta 06
Pancarta 08
Pancarta 03
Pancarta 04
Pancarta 12
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 10
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Rosa Pou, reelegida alcaldessa de Caldes
ERC i PSC arriben a un acord de continuïtat per al nou mandat

Rosa_

alexandra

freddyAquest dissabte, 15 de juny,  a les 12 del migdia s’ha celebrat el ple de constitució de l’Ajuntament que ha tingut lloc a la Sala Cultural amb un nombrós públic assistent.

En primer lloc s’ha constituit la mesa d’edat que ha estat presidida pel regidor electe de major edat, Albert Batlle (GdE), i com a vocal s’ha designat a la regidora electe més jove,  Alexandra Nanni (PSC).  

A continuació, s’han dut a terme les comprovacions de possibles incompatibilitats sobrevingudes als regidors electes amb posterioritat de la seva declaració. No constant cap impediment,  s’ha procedit a que els nous regidors electes fecin la  pressa de possessió del càrrec: Rosa Pou (ERC), Òscar Baró (ERC), David Salvà (ERC),  Laura Aloy (ERC), Alfred (Freddy) Freixas (ERC), Joan Baró (PSC), Alexandra Manni (PSC), Miquel González (PSC), Joaquim Arnó Porras (Junts), Elisabeth Segura (Junts),  i Albert Batlle (GdE)

bethdavid votmiquelCal destacar que els regidors d’ERC, Laura Aloy, Òscar Baró i David Salvà han han inclòs a la fòrmula d’acceptació del càrrec la declaració que s’ha recomanat des de l’AMI de “compromís amb els valors de la república catalana i per a la construcción d’una Catalunya políticament lliure, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”. D’altra banda, Rosa Pou (ERC) ha inclòs una declaració personal de compromís amb els ideals republicans i on ha manifestat que continuarà treballant per la llibertat d’ideologia política i d’expressió del poble de Caldes i del poble català; Joaquim Arnó (JUNTS),  també ha afegit una declaració personal anunciant la seva disposicó vers al Parlament, màxima expressió de sobirania de Catalunya, del President i del Govern de la Generalitat, i Elisabeth Segura (JUNTS) també ha fet una declaració personal on ha mostrat la seva lleialtat al mandat democràtic i al poble de Catalunya i la seva solidaritat als presos polítics i exiliats, així com el seu compromís amb la igualtat i la llibertat i de continuar treballant per una Catalunya polítcament lliure, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada.

Un cop constituït el nou Ajuntament s’ha procedit a la votació secreta de l’alcalde. ERC ha estat l’únic grup municipal que ha presentat a la seva Cap de Llista, Rosa Pou, com a candidata, i Rosa Pou ha pres possessió de l’alcaldia  després  de la celebració de les votacions dels regidors on va obtenir majoria absoluta amb nou vots a favor, mentre que dos vots van quedar en blanc.


Torn de paraules per als representants dels grups municipals i l’alcaldessa

oscar

batllerosaEl primer en realitzar la seva intervenció ha estat Albert Batlle (GdE) que ha felicitat als nous regidors i a l’alcaldessa, i ha explicat que el vot del seu grup ha estat a favor de la seva investidura “per afavorir la governabilitat i estabilitat del consistori”, i tenint en compte els resultats electorals en els que ERC va obtenir majoria simple.  Batlle va subratllar també el fet de que ja feia uns dies que havien anunciat la seva decisió per evitar “especulacions estranyes”.
joaquimEl portaveu de Gent d’Estrac ha destacat que la posició del seu grup durant el mandat seria la de col•laborar i cooperar. “Volem deixar clar que GENT D’ESTRAC rebutja amb contundència, que se l’etiqueti com a un partit de l’oposició. Nosaltres no som oposició a res ni a ningú. Nosaltres som Ajuntament i hem vingut aquí, per compromís amb els nostres votants, a sumar i no a restar”.

public

En acabar, Batlle ha llençat una proposta: la de crear una comissió del vuitè centenari, per celebrar que fa 800 anys que es va fundar Caldes d’Estrac. El regidor també ha volgut destacar el fet de que Rosa Pou ha estat la primera alcaldessa de tota la història de Caldes.

lauraple-generalA continuació ha estat el torn de Joaquim Arnó (JUNTS), qui ha començant donant l’enhorabona a tots els grups municipals pels resultats de les eleccions i de seguida ha fet menció al fet de que ERC no va tenir converses prèvies amb Junts per Caldes per explorar la rosa vpossibilitat de formar govern: “Per aquest motiu assimilem la gens grata tasca d’oposició, que és la de fiscalitzar l’acció de Govern”. Amb un to contundent, Arnó també va fer menció a que s’obria una nova etapa on per ERC “s’han acabat les excuses i atribuir tots els mals als anteriors gestors, hauran de deixar enrere el victimisme per entrar en el camp de la realitat de la gestió diària”. D’altra banda, el candidat de Junts ha volgut deixar una escletxa per al diàleg: “Ens trobaran amb la mà estesa, sempre i quan s’articuli un diàleg sincer i amb ganes de millorar” i ha volgut renovar el seu compromís i el del seu partit pel poble de Caldes.

Al seu torn, Joan Baró (PSC), ha fet una menció al fet de que el 15 de juny es van celebrar les primeres eleccions democràtiques i que ara, 42 anys després tots els veïns de Caldes son partícips i protagonistes, i ha felicitat a tots els nous regidors, i en especial a l’alcaldessa “i la seva capacitat per arribar a acords”. Baró ha subratllat que aquests acords de continuïtat no han estat fàcils, i els ha definit com un “acord de respecte als ideals polítics de cadascú, prioritzant Caldes i la gestió municipal.” El regidor també ha parlat de les possibilitats de pactes i propostes explorades pel grup i ha conclòs “malgrat tot hem preferit ser conseqüents amb la realitat de Caldes i donar continuïtat a la feina començada amb els nostres companys”. En finalitzar la seva intervenció, Baró ha volgut deixar clar un missatge: “Sabrem estar a l’alçada de la responsabilitat que ens heu atorgat”.

aplaudimentsDesprés ha esta el torn de Laura Aloy (ERC) que ha donat un agraïment a les 564 persones que van votar a ERC, “Aquests vots, aquests 5 regidors (1 més que a les eleccions del 2016) demostren que l’esforç, que l’empenta i que el fer de cada un de nosaltres en l’antic mandat ha donat els seus fruits.” Aloy ha reflexionat que ERC tindrà l’oportunitat de donar continuïtat al seu projecte i de millorar. La regidora ha volgut també deixar clara la posició d’ERC: “Sabem on som nacionalment parlant. Però aquí estem parlant de projecte de POBLE.” En aquest sentit, Aloy ha demanat que es tinguin en compte les accions reals que s’han dut a terme i “i quan vinguin altres temes nacionals que ens puguin afectar ja parlarem tots plegats del que creiem que s’ha de fer per tal de continuar endavant amb el projecte de POBLE que volem i que la majoria de caldencs i caldenques han votat”. Per acabar Aloy ha exposat el desig de respondre amb eficiència els propers 4 anys “treballant per un Caldes merescut per tots i per una República Catalana que esperem no arribi gaire tard”.

Finalment, l’alcaldessa electe, Rosa Pou, ha tancat la sessió amb unes paraules plenes d’emoció on ha començat parlant de la dificultat de prendre una decisió: “Quedar als peus per ben poc d’una majoria absoluta et planteja la possibilitat de governar en minoria i portar a terme pactes puntuals. Seria ben lògic si no vinguéssim d’on venim i no estiguéssim amb qui estem”. L’alcaldessa ha recordat que van iniciar el seu projecte a l’Ajuntament després d’una moció de censura “on dos partits que compartim idearis socials però discrepem en idearis nacionals vam decidir que calia fer un pas endavant”. Arribat a aquest punt, Pou ha posat en valor el treball i projectes realitzat durant el mandat anterior com l’escola o l’espai jove, i ha fet menció a l’oposició política: “hem topat de front amb una manera de fer política que nosaltres volem ben lluny, i ja no tant sols pel desgast emocional i a vegades de salut dels qui hem fet equip sinó per la manera absurda en que el nostre poble s’ha vist perjudicat”. Durant la seva intervenció Pou també ha dedicat unes paraules a les situacions viscudes a nivell nacional i ha mostrat el seu desacord amb la posició del PSC en aquest nivell. “Però castigar els representants d’aquest partit en l’àmbit municipal del nostre poble, després d’on hem arribat plegats, és sinònim de castigar el poble mateix.  Pou també ha tingut paraules d’agraïment als companys del partit i també ha recordat la situació dels presos polítics i ha finalitzat el seu torn amb un desig: “M’agradaria molt més, però, que la nostra entesa a nivell municipal fos una petita llavor que servís d’exemple a l’hora de defensar en democràcia una voluntat que hauria de ser compartida i un fet que hauria d’estar assumit i reconegut com és el dret a l’autodeterminació.”Consulta les intervencions:

Rosa Pou [+]

Laura Aloy [+]

Joan Baró [+]

Joaquim Arnó [+]

Albert Batlle [+]

Informació publicada el 15 de juny de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05