Pancarta 07
Pancarta 10
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 09
Pancarta 06
Pancarta 12
Pancarta 04
Pancarta 05
Pancarta 11
Pancarta 03
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Papallona del Boix
Responem a les preguntes freqüents sobre aquesta espčcie

papallona boixAquests dies, la papallona del Boix (Lymantria Dispar) culmina el seu cicle natural amb un augment de la poblaciķ. Es per aixō que la seva presčncia s’estā fent palesa especialment a la zona del Maresme. És per aixō que des de la regidoria de Salut de l'Ajuntament de Caldes volem compartir amb vosaltres una guia informativa sobre la mateixa.

Com és habitual en aquest tipus d’espčcie, durant la primavera neixen les erugues que s’alimenten principalment del boix,  a finals de la primavera les erugues crisaliden, i, a mitjans d’estiu, surten les papallones. Les femelles ponen els ous cap a finals d´estiu, que no naixeran fins a la primavera següent. D’aquesta manera, és en aquesta čpoca de l’any quan l’anomenada cuca peluda del suro augmenta la seva poblaciķ.

El principal a tenir en compte és que ni la papallona, ni les erugues afecten a la salut, i resulten inofensives.

L’únic problema que presenten, és el fet que les erugues mengen el boix, molt present en parcs i jardins, tant públics com privats. En el cas de tenir boixos a casa, quan comencen a pujar les temperatures, als mesos de febrer-març, és molt important inspeccionar bé els nostres boixos per veure si ja s’han mobilitzat les petites erugues que surten de la hivernació. Si confirmem que sí, es pot optar per fer un tractament fitosanitari en el moment més adient. Per fer-lo, podeu consultar l’estació d’avisos fitosanitaris o els avisos mensuals que es publiquen a la web del DARP.


A continuaciķ adjuntem la Guia Informativa sobre la papallona del Boix de la Generalitat de Catalunya.

Guia informativa papallona boix

Guia informativa papallona boix

Fitxer: cydalima_perspectalis_papallona_boix_guia_informativa.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 4
Mida: 390,44 kB

Informaciķ publicada el 3 de juliol de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05