anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Poesia a flor de pell en la 14a edició del festival “Poesia i +”
El festival tanca deixant un empremta de qualitat en el Maresme i un públic fidel que ja espera la propera edició
Fotografies de Clack
 Fotografies de Clack

La 14a edició del festival Poesia i + ha tornat a captivar el Maresme amb una programació de gran qualitat, on han tingut cabuda artistes consolidats i joves talents que amb el festival han tingut ocasió de donar-se a conèixer una mica més.

poesia i mesSegons el director del Festival Poesia i +, Eduard Escofet, “aquest és un any de consolidació, d’una banda per la qualitat de les propostes i el gran nivell de tots els que han participat, però també perquè hi ha hagut més assistència de públic que mai”.

poesia i mesEl festival va començar el 4 de juliol a Canet de Mar, amb Vladivostok, el grup format per la poeta Maria Cabrera i la pianista Irene Fontdevila amb una proposta on la música es fon amb la poesia; i després de recòrrer Mataró, Sant Andreu de LLavaneres, Dosrius, Alella i Arenys de Mar, va aterrar a Caldes d’Estrac l’11 de juliol amb una intensa programació que va finalitzar el 14 de juliol amb Tarta Relena i Rodrigo Cuevas que van oferir un espectacle irrepetible al Parc de Can Muntanyà.

Cal destacar que a Caldes d’Estrac es va incloure per primera vegada un nou escenari: la capella del Carme que va acollir a la Mariona Segarra. Aquest nou espai obeïa al desig de l’organització d’acostar-se al patrimoni arquitectònic del Maresme.

poesia i mespoesia i mes_dissabteDe fet, Escofet ha destacat que l’aposta d’aquesta edició del festival era incidir en tres eixos claus: el talent jove i innovador que tenim més a prop, el diàleg de la poesia amb altres registres artístics i l'acostament al patrimoni arquitectònic del Maresme. Segons el director aquesta fita  ha resultat estimulant tant per als artistes com per als espectadors que han seguit les novetats amb entusiasme.

Escofet també ha volgut subratllar el fet de que el festival té un públic fidel “Quan parlem de que el festival ja és un festival consolidat, part d’aquesta fita és deu a que tenim un públic que confia en el criteri de la programació”. D’altra banda, el director explica que continua el desig d’atreure més públic i de seguir arribant a les noves generacions: “ per això, un dels moments claus de la programació realitzada a Caldes ha estat la intervenció dels joves poetes guanyadors del premi Francesc Garriga: Guillem Gavaldà, Maria Isern i Pol Guasch.

poesia i mésaDes de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, un dels  col•laboradors del festival, David Salvà, regidor de Cultura, ha posat en valor la importància de la celebració del Poesia i +, destacant la capacitat de projectar la vila com a motor de cultura dins del panorama artístic i, a la vegada, acostant propostes innovadores al municipi, que d’altra manera no arribarien.

Informació publicada el 22 de juliol de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05