Pancarta 06
Pancarta 12
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 03
Pancarta 05
Pancarta 09
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 04
Pancarta 10
Pancarta 11
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
La Sala Cultural acull la presentació de l´equip redactor de l´Avanç del POUM
La reunió informativa es va celebrar el passat 10 de juliol i està previst fer una segona sessió informativa durant el mes de novembre.

190719_poum

Aquest 10 de juliol, ha tingut lloc la primera reunió informativa de l’Avanç del POUM, el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal, amb l’objectiu de presentar l’equip redactor, els objectius i les diferents fases de la seva elaboració i posterior aprovació.

190719_poumL’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Rosa Pou i del regidor d’Urbanisme, Miquel González, que van encarregar-se de donar la benvinguda als assistents i de presentar a la resta de ponents. També van ser-hi presents els portaveus dels grups municipals de JUNTS, Elisabeth Segura, i de GdE, Albert Batlle. González va destacar que abans de posar en marxa la redacció de l’avanç del POUM, es va encarregar a la Diputació que es fes una diagnosi de la situació actual. Amb aquesta eina a la mà,  tenint en compte que el POUM vigent és de 1984, i atenent a la necessitat de donar viabilitat al municipi, finalment es va decidir que era necessari una actualització del POUM, que ajudés a resoldre també alguns problemes urbanístics detectats en els darrers  tres anys i que donés sortida a zones claus del municipi que requereixen d’un estudi per a un correcte desenvolupament.

La primera intervenció la va realitzar la responsable de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, Anna García, qui va explicar que una de les tasques de la redacció de l’avanç del POUM ha estat la de recuperar tota la informació provinent del procés de participació que es va iniciar al 2014 amb l’objectiu de donar continuïtat al projecte, tenint en compte les propostes que els ciutadans van expressar en els tallers de participació.

Al seu torn, l’arquitecte de GRV i un dels principals responsables de la redacció del POUM, Isidre Roca, va exposar un anàlisi del municipi des de l’àmbit territorial, municipal i ambiental i va oferir  una diagnosi urbanística, esmentant les fortaleses del municipi com la seva posició geogràfica, i les debilitats, com una piràmide d’edats desequilibrada.  També va definir el procés de participació ciutadana i els 4 sectors on s’ha d’incidir: Can Comas, el turó de Caldes, Can Muntanyà, la zona de les Escoles i la zona d’N-II i Can Solé de Baix.

Marta Rofin, de la Universitat de Vic, va explicar com s’incorporaria la perspectiva de salut a la redacció del POUM. Segons Rofin, l’estructura urbana té una incidència fonamental en els hàbits de vida saludable. Per això des de la Universitat de Vic a través de la Diputació, s’han definit una sèrie d’indicadors de salut com per exemple si l’entorn permet caminar, com és el mobiliari urbà, etc. Per obtenir aquesta informació, es realitzarà una enquesta en profunditat a través de diferents canals,  i els resultats seran una eina més a tenir en compte a l’hora de  prendre decisions a nivell urbanístic. En definitiva, una perspectiva innovadora que ja s’ha utilitzat a l’Ajuntament de Vic.

Després d’aquesta primera presentació, continuaran les tasques de redacció de l’avanç del POUM, i l’equip té previst fer una sessió informativa durant el proper més de novembre.

Consultar la presentació:

Presentació_POUM

Presentació_POUM

Fitxer: PresentaciA__Caldes_01_anA_lisi_i_diagnosi.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 72
Mida: 16,4 MB

Informació publicada el 27 de juliol de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05