Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
La Sala Cultural acull la presentaciķ de l´equip redactor de l´Avanį del POUM
La reuniķ informativa es va celebrar el passat 10 de juliol i estā previst fer una segona sessiķ informativa durant el mes de novembre.

190719_poum

Aquest 10 de juliol, ha tingut lloc la primera reuniķ informativa de l’Avanį del POUM, el Pla d’Ordenaciķ Urbanístic Municipal, amb l’objectiu de presentar l’equip redactor, els objectius i les diferents fases de la seva elaboraciķ i posterior aprovaciķ.

190719_poumL’acte va comptar amb la presčncia de l’alcaldessa, Rosa Pou i del regidor d’Urbanisme, Miquel González, que van encarregar-se de donar la benvinguda als assistents i de presentar a la resta de ponents. També van ser-hi presents els portaveus dels grups municipals de JUNTS, Elisabeth Segura, i de GdE, Albert Batlle. González va destacar que abans de posar en marxa la redacciķ de l’avanį del POUM, es va encarregar a la Diputaciķ que es fes una diagnosi de la situaciķ actual. Amb aquesta eina a la mā,  tenint en compte que el POUM vigent és de 1984, i atenent a la necessitat de donar viabilitat al municipi, finalment es va decidir que era necessari una actualitzaciķ del POUM, que ajudés a resoldre també alguns problemes urbanístics detectats en els darrers  tres anys i que donés sortida a zones claus del municipi que requereixen d’un estudi per a un correcte desenvolupament.

La primera intervenciķ la va realitzar la responsable de Participaciķ Ciutadana de la Diputaciķ de Barcelona, Anna García, qui va explicar que una de les tasques de la redacciķ de l’avanį del POUM ha estat la de recuperar tota la informaciķ provinent del procés de participaciķ que es va iniciar al 2014 amb l’objectiu de donar continuītat al projecte, tenint en compte les propostes que els ciutadans van expressar en els tallers de participaciķ.

Al seu torn, l’arquitecte de GRV i un dels principals responsables de la redacciķ del POUM, Isidre Roca, va exposar un anālisi del municipi des de l’āmbit territorial, municipal i ambiental i va oferir  una diagnosi urbanística, esmentant les fortaleses del municipi com la seva posiciķ geogrāfica, i les debilitats, com una pirāmide d’edats desequilibrada.  També va definir el procés de participaciķ ciutadana i els 4 sectors on s’ha d’incidir: Can Comas, el turķ de Caldes, Can Muntanyā, la zona de les Escoles i la zona d’N-II i Can Solé de Baix.

Marta Rofin, de la Universitat de Vic, va explicar com s’incorporaria la perspectiva de salut a la redacciķ del POUM. Segons Rofin, l’estructura urbana té una incidčncia fonamental en els hābits de vida saludable. Per aixō des de la Universitat de Vic a través de la Diputaciķ, s’han definit una sčrie d’indicadors de salut com per exemple si l’entorn permet caminar, com és el mobiliari urbā, etc. Per obtenir aquesta informaciķ, es realitzarā una enquesta en profunditat a través de diferents canals,  i els resultats seran una eina més a tenir en compte a l’hora de  prendre decisions a nivell urbanístic. En definitiva, una perspectiva innovadora que ja s’ha utilitzat a l’Ajuntament de Vic.

Després d’aquesta primera presentaciķ, continuaran les tasques de redacciķ de l’avanį del POUM, i l’equip té previst fer una sessiķ informativa durant el proper més de novembre.

Consultar la presentaciķ:

Presentaciķ_POUM

Presentaciķ_POUM

Fitxer: PresentaciA__Caldes_01_anA_lisi_i_diagnosi.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 72
Mida: 16,4 MB

Informaciķ publicada el 27 de juliol de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05