Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Comença el curs 2019-2020
Uns 350 alumnes de Caldes van iniciar les classes entre el 4 i el 12 de setembre

190919_Escolabressol_motxil·les

190919_Escolabressol_patiUn any més, els més petits han estat els primers a incorporar-se. L’escola bressol de Caldes va obrir les portes el 4, 5 i 6 de setembre al matí per facilitar el primer període d’adaptació.

Aquest any l’Escola Bressol acull un total de 18 alumnes: set a la classe mixta de les xarxes que correspon a les edats compreses entre els 0 i els 2 anys; i onze a la classe mixta de les Onades que correspon a les edats compreses entre 1 i 3 anys.


190919_SF_inici_curs_parlamentA l’Escola Sagrada Família, són 181 els nens que s’han matriculat per fer el curs escolar 2019-2020. D’aquests, 55 pertanyen al cicle infantil i 126 a primària.
Aquest dijous 12 de setembre, nens i nenes han estat acollits pels professors al pati de l’escola, i la directora, Natàlia Millán s’ha encarregat de donar-lis la benvinguda personalment. L’acte ha comptat amb la presència del regidor d’Ensenyament, Freddy Freixas.


Segons Millán: “Iniciem un nou curs amb molta il•lusió i ganes de compartir experiències. L'escola està vivint un canvi constant que vol apropar l'alumnat al món que l'envolta fent-los competents a tots els àmbits de la vida. Aquesta transformació s'està consolidant a nivell metodològic, organitzatiu i amb espais interiors i exteriors on establir relacions positives entre iguals. En definitiva, un espai coeducatiu més integrador i inclusiu”.


A l’INS de Sant Vicenç, les classes també van començar el 12 de setembre tant per als alumnes d’ESO, com els de Batxillerat. Segons la directora, Mercè Balart, en total són 509 els alumnes que s’han incorporat a les classes, 407 d’ESO, i 102 de batxillerat. Segons la directora la jornada es va iniciar amb empenta i va transcórrer amb normalitat.

Repoortatge de fotos de l'Escola Sagrada Família [+]


Instal•lacions renovades per a un bon inici de curs


Sostre finalitzat
Sostre finalitzat

Durant els mesos de juliol i agost, l’ Àrea d’Urbanisme ha realitzat un seguit de millores a l’Escola Bressol i a l’Escola Sagrada Família. L’Àrea d’ Ensenyament també s’ha implicat en el procés i s’ha unit al seguiment de les obres.

Abans de la intervenció
Abans de la intervenció

En primer lloc, a l'Escola Bressol, s'ha reparat el sostre, amb l’objectiu de que no es produeixin goteres. Les obres de reparació del sostre han estat encarregades a Ricard Majó Reformes.

En quant a l'Escola Sagrada Família, s’ha dut a terme la col•locació de l’ascensor, una petició ja demanada al 2017 a la Generalitat, i que gràcies a les converses entre la direcció de l’Escola, l’AMPA, Serveis Territorials i l’Ajuntament de Caldes, s’ha pogut finalitzar amb èxit aquest estiu.

reixa_final190809_SF_obres_patiD’altra banda, el 18 de juliol es va finalitzar la reposició i la reparació del conjunt del reixat que envolta l’escola,  i que era una de les principals demandes de la comunitat educativa.
A més, a més, s’han tret les cistelles de bàsquet que ja no estaven en condicions i s’ha pintat tot el mur exterior que els alumnes aprofitaran per fer un mural.

Segons el regidor d’Ensenyament, Freddy Freixas, “el conjunt d’accions està orientat a que alumnes i professors puguin gaudir d’un entorn apte i acollidor que ajudi al procés d’aprenentatge”. El regidor d’Urbanisme, Miquel González, també ha subratllat el fet de que “les reparacions i millores s’han dut a terme sense entrebancs, i estem contents de que l’alumnat hagi pogut iniciar el curs amb unes condicions òptimes”.

Entre les actuacions que s’han dut a terme a l’Escola Sagrada Família, també cal esmentat el projecte de millora del pati. Un camí que s’inicia quan l’equip docent accepta el repte de transformar el pati de l’escola en un espai coeducatiu més integrador i inclusiu. Al 2018, es va presentar un projecte per obtenir una subvenció de la Diputació de Barcelona, i es va crear una comissió per fer el seguiment del projecte formada per mestres i famílies i amb el recolzament de l’Ajuntament de Caldes.

obresescola

Gràcies a la coordinació entre l’AMPA, l’Escola Sagrada Família i l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Caldes, aquesta subvenció ha estat obtinguda i aquest estiu s’han realitzat diverses actuacions. La intervenció principal se situa a la pista. En primer lloc, s’ha fet una illeta al voltant del pi per aconseguir un espai natural al seu voltant. En segon lloc, a un dels laterals de l’escola, s’ha tret el pavimente al voltant de les moreres i s’han afegit plantes, respectant un espai de pas per a les persones. La segona fase del projecte està prevista per al 2020 i entre d’altres coses, està planificat fer un espai lúdic a la zona del pi, amb una font i una taula de pícnic.

Informació publicada el 20 de setembre de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05