Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La Marxa per la llibertat Girona-Barcelona va passar per Caldes aquest dijous 17 d´octubre omplint la N-II en el que ha estat una de les protestes més icòniques i significatives des de l'anunci de la sentència de l´1O.
L´ANC de Caldes es va encarregar de realitzar la convocatòria i organitzar el pas de la marxa per Caldes d´Estrac

Marxa per la Llibertat - Imatges cedides per l'ANC
Marxa per la Llibertat - Imatges cedides per l'ANC

Marxa LlibertatAquest dijous 17 d’octubre, una de les cinc Marxes per la Llibertat convocades per l’ANC i Òmnium Cultural ha passat per Caldes d’Estrac omplint tota la N-II tal i com es pot veure en les fotografies i les imatges del vídeo que compartim amb vosaltres.

Marxa LlibertatL’ANC de Caldes d’Estrac va ser l’encarregada de dur la organització en aquest tram, efectuant les tasques de convocatòria i omplint el pont amb un gegant llaç groc i diverses estelades; des de l’Ajuntament es va habilitar l’accés a l’antic Espai Jove (al costat del poliesportiu) per a aquelles persones que necessitessin utilitzar els lavabos.

Des de l’ANC de Caldes, Mercè Loire, ha explicat que la jornada va transcórrer sense cap tipus d’incident: “ van convocar a tothom a les 13h per compartir el dinar i començar a preparar el pont. A partir de les 14h, quan es va tallar la via, vam accedir al pont de l’N-II. Calculem que un centenar de veïns i veïnes de Caldes, entre ells alguns membres del consistori, s’han unit a la marxa, que ha destacat per l’ambient solidari de tots els participants. A mida que ens hem anat apropant a les poblacions veïnes de Sant Vicenç i Llavaneres s’han anat unint cada cop més participants, i hem tingut molt bona acollida, no només per els punts d’avituallament i el gran nombre de voluntaris, sinó de gent espontània que ens han ofert la seva ajuda amb queviures.

marxa_llaçLes Marxes per la Llibertat convocades per l’ANC i Òmnium Cultural tenen com a objectiu “donar una resposta de país a una sentència que criminalitza els drets fonamentals com el dret a l’autodeterminació”, segons afirmen els organitzadors. Es van iniciar el 16 d’octubre i finalitzaran avui 18 d’octubre a Barcelona. Concretament s’han fet cinc marxes amb diferents trams d’uns 20km cadascú i diferents punts de partida: Tàrragona, Tàrrega, Berga, Vic i Girona.  D’aquesta manera des d’Òmnium i l’ANC, es concreta una resposta contundent i pacífica a la que ja s’ha sumat una  gran diversitat de ciutadans i ciutadanes, inspirada en altres manifestacions tan conegudes com la marxa sobre Washington pel treball, o la Marxa de la Sal de Gandhi.



Imatges amb dron de la marxa: 

( per Joan Novell)

Informació publicada el 18 d'octubre de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05