quedeu-vos a casa
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
La Castanyada 2019 s´omple de novetats terrorífiques
El Bosc del Terror va ser un dels principals reclams de la festa i ja s´ha anunciat que es tornarà a fer el pròxim 2020.
Bosc del Terror
 Bosc del Terror

La festa de la Castanyada ha tingut un ressò especial aquest 2019 a Caldes d’Estrac. Ajuntament, entitats i escoles, han organitzat diferents activitats perquè tots els veïns i veïnes de Caldes poguessin gaudir de la festa.

Escola Sagrada Família
 Escola Sagrada Família
El 30 d’octubre al matí, l’Escola Sagrada Família, va fer un taller d’ el•laboració de panellets, i el 31 d’octubre al matí, l’alumnat de primària va realitzar una gimcana a la platja. El 31 d’octubre a la tarda, l’escola va celebrar una activitat de dansa per als cicles infantil i inicial, mentre que la classe de sisè va preparar una coreografia especial de Halloween.
Festa Acció Social i Creu Roja
 Festa Acció Social i Creu Roja
A l’Escola Bressol, el 30 d’octubre al matí els petits es van disfressar de castanyers i castanyeres i van celebrar una festa amb els panellets preparats a principis de la setmana amb la supervisió de les mestres.
Agrupació Pensionistes i Tercera Edat
 Agrupació Pensionistes i Tercera Edat
La gent gran també va poder gaudir d’una programació especial per celebrar la Castanyada. L’àrea d’Acció Social, juntament amb la Creu Roja, van organitzar una festa el dimecres 30 d’octubre, a les 17h a la Sala Cultural, oberta a tots els usuaris de l’àrea d’Acció Social i Creu Roja, on tots els participants van poder gaudir de la música, panellets i moniatos, portats especialment per a l’ocasió.

El 31 d´octubre, a partir de les 18h, l´Agrupació de Pensionistes i Tercera Edat va organitzar una festa a la Sala Cultural amb música en viu i ball a càrrec de Montayo Music. Segons el tresorer de l’entitat, Quim Noya, van assistir 42 persones i la festa es va allargar fins les 22h.

La novetat d’aquest any van ser les activitats que es van desenvolupar el 31 d’octubre i que tenien com a principals protagonistes els joves. Aquest any, les àrees de Cultura, Joventut i Educació, i l’Espai Jove de l’Ajuntament de Caldes han col•laborat estretament amb l’AMPA de l’Escola Sagrada Família.

El resultat va ser la transformació del parc de Can Muntanyà en un autèntic bosc del terror que va posar a prova la valentia de nens i nenes, joves, i fins i tot alguns adults. El bosc del terror es va organitzar com un circuit tancat amb diferents escenes que recreaven mites i fins i tot algunes pel•lícules clàssiques del gènere del terror. La visita es va fer per grups supervisats per adults i en finalitzar l’activitat és va donar un mapa a cada participant amb les cases i locals on podien anar a recollir caramels.

Botifarrada terrorífica
 Botifarrada terrorífica
En paral•lel, a l’esplanada de Can Muntanyà, es va organitzar una botifarrada terrorífica, on també van col•laborar els alumnes de sisè amb l’objectiu de recollir fons per al seu viatge de fi de curs.

Les valoracions del Bosc del Terror i de la botifarrada han estat més que positives per part d’organitzadors i participants. De fet, ja està emparaulada una pròxima reunió que es farà al mes de febrer per organitzar aquesta activitat al 2020. Els organitzadors ja avisen que necessitaran voluntaris, i aviat faran una crida per a tots els que estiguin interessats a participar.

El regidor de Cultura i Joventut, David Salvà, ha expressat que “sense renunciar a la festa tradicional de la Castanyada, volem integrar les propostes dels joves i incloure altres tradicions a la nostra festa, fent-la més enriquidora i diversa”
La darrera de les activitats de la castanyada es va celebrar el dissabte 1 de novembre a l’Espai Jove, amb una tarda dedicada al de cine de terror, amb la que es va concloure les activitats dedicades a aquesta data assenyalada.

Informació publicada el 8 de novembre de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05