Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
El ple ordinari del 25 de novembre va aprovar el Programa de Participació Ciutadana que quedarà emmarcat dins les primeres passes d´Avanç de POUM i la modificació de l´Ordenança Fiscal nº 11 que fa referència a l´ocupació lucrativa de la via pública
També s´aprovà entre altres punts el calendari fiscal de 2020 i la revisió de l´IPC de preus de GBI.

161128_ajuntament_tardor.jpgEn el ple ordinari del 25 de novembre va quedar aprovat per unanimitat el calendari fiscal de 2020 que recull  la proposta de l’ORGT i que no presenta cap modificació significativa en relació al calendari de 2019. També s’aprovà amb 9 vots a favor d’ERC, PSC i GdE i 2 en contra de JUNTS la revisió i modificació de l’IPC sobre el preu de l’empresa de neteja GBI i amb 9 vots a favor d’ERC, PSC i GdE i 2 abstencions de JUNTS la modificació de crèdit nº 17/2019, amb la qual es reajusten els imports entre alguna aplicació pressupostària de l’àrea de Serveis Socials i la destinada a Parcs i Jardins.

Pel que fa al punt relacionat amb l’aprovació del Programa de Participació ciutadana emmarcat dins l’Avanç de POUM, l’equip de govern va voler destacar la importància que s’havia donat a recuperar els apunts i treballs realitzats a les consultes ciutadanes de 2014 i adaptar-los al nou avanç per tal d’optimitzar els recursos tant econòmics com humans que ja es van destinar  a aquesta consulta al seu moment. Des de Gent d’Estrac es mostrà la discrepància en aquest Pla, no pel fet de recuperar les dades esmentades sinó per considerar que no quedava ben definit  com a Pla participatiu. Se’l va replicar exposant que en el document que es presentava ja es feia palès quines passes estaven realitzades i quines quedaven pendents de portar a terme a mesura que anés evolucionant l’Avanç de POUM. Des de JUNTS van insistir en que es fes efectiva la suspensió de llicències de manera preventiva. Finalment aquest punt va quedar aprovat per unanimitat.

Pel que fa a l’aprovació de modificació de l’ordenança fiscal nº 11 destacar que l’objectiu de govern és unificar criteris en relació a la taxa establerta per l’ocupació lucrativa de la via pública amb taules, cadires i tendals. D’aquesta manera s’unifiquen els preus d’ocupació en un sol quadre i un mateix import,  i com a referència per establir la taxa es tindrà en compte la totalitat de metres ocupats tant si són amb cadires i taules o amb elements aeris tipus ombrel·les o tendals, resultant-ne una única taxa d’ocupació.  L’aprovació va ser també per unanimitat.

En aquesta primera part del Ple es deixà sobre la taula l’aprovació de dues actes anteriors per a poder-les presentar amb els talls de veu que recullen les intervencions dels membres del consistori en relació a cada punt tractat.

A la part de control es donà compte de la Delegació d’alcaldia del 31 d’octubre al 3 de novembre i es generà un debat entorn a la presentació de les dues mocions proposades  per Gent d’Estrac en relació al Servei de vigilància i prevenció de les platges i a la comissió de comunicació que ja havien estat debatudes en el Ple del 28 d’octubre. Des d’alcaldia es feu notar que pel seu contingut les mocions tenien de nou caràcter de Prec, ja que seguien essent propostes d’actuació o voluntats. Pel que fa al servei de vigilància i prevenció de les platges s’insistí en que era una qüestió marcada per uns tempos administratius. Tot i així es va votar i quedar desestimada per 10 vots en contra d’ERC, PSC i JUNTS i 1 vot a favor de GdE. En relació a la comissió de comunicació Junts per Caldes van voler manifestar-se d’acord amb el contingut tant si era moció com prec i l’equip de govern, com ja havia manifestat al Ple del 28 d’octubre, es va reafirmar en el compromís d’estudiar la proposta des de l’àrea de comunicació. Tot i això quedà desestimada per 8 vots en contra d’ERC i PSC davant els 3 vots a favor de JUNTS i GdE.

Informació publicada el 2 de desembre de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05