Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
El curs de Cuidadors no professionals acompleix l'objectiu d´oferir suport i coneixements a aquelles persones que han de fer-se responsables de la cura d´altres persones
La formació va constar de 25 hores de formació teòrica i pràctica.

Curs Cuidadors no professionals

Curs Cuidadors no professionalsEntre el 8 d’octubre i el 7 de novembre 18 persones de Caldes han pogut assistir cada dimarts de 10:30 a 12:30h i cada dijous de 17:30 a 19:30h al curs de cuidadors no professionals organitzat des de l’Àrea d’Acció Social i Atenció a les Persones.

Una formació d’un total de 25 hores tant teòriques com pràctiques on s’han aprofundit en temes tan importants com els de primers auxilis, la resolució de conflictes, les habilitats per afrontar problemes de conducta, la pèrdua i el dol.

Segons Ferran Cortina, un dels formadors especialitzat en psicologia, es tracta d’una formació bàsica on es tracta de manera general la tasca que suposa ser cuidador. “Un dels aspectes en els que incidim és el de l’auto cura, és important tenir cura d’un mateix per poder cuidar de l’altre, un equilibri que no sempre és fàcil de trobar”.

Cortina ha explicat que durant la formació també s’han tractat temes relacionats amb aspectes d’infermeria, com és la higiene, la mobilització i les cures. En acabar la formació els participants han obtingut un diploma de reconeixement.
Un cop finalitzat aquesta primera formació, els assistents han tingut l’oportunitat de participar en un mòdul especialitzat en la resolució de conflictes.

Segons la regidora d’Acció Social i Atenció a les Persones, Laura Aloy “aquesta era una formació necessària, perquè ens trobem amb moltes persones que han d’assumir el rol de cuidadors però sense les eines necessàries per poder fer front a aquesta tasca”. Aloy ha valorat positivament l’experiència a la que es vol donar continuïtat amb altres mòduls formatius com el de les mobilitzacions.

Informació publicada el 8 de gener de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05