Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
COMUNICAT D'ACTIVACIÓ DEL NEUCAT EN FASE D'ALERTA
En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA.


AvisDes de la regidoria de Governació de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac,  volem informar-vos que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA.

L'episodi de neu ha començar avui pel sud al massís dels Ports, on avui continuarà nevant.

A partir de de la matinada i durant el fenomen meteorològic s'estendrà pel la zona sobretot de les comarques gironines, Catalunya Central i nord de Barcelona. La cota pot arribar als 200 metres i puntualment pot arribar per sota dels 200 metres.

A partir de la tarda la cota anirà augmentant fins als 400 metres i la neu s'anirà desplaçant més cap a l'interior.
Dimarts la cota pujarà cap als 1200 metres, excepte la zona de l'interior de Girona i sud de Barcelona on la cota pot ser més baixa.

De cara a la mobilitat per aquestes zones de cara als primers desplaçaments de dilluns, cal estar atent de les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.

Pot haver restriccions de Trànsit a vehicles pesants depenent de l'evolució de la situació a la C17 i C25.

Consells per a transportistes

Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulteu l'evolució de les previsions meteorològiques per planificar l'itinerari, i que estigueu contínuament informats de les restriccions a camions que es puguin produir, a través de la web d'incidències viàries del Servei Català de Trànsit (http://cit.transit.gencat.cat).
En cas de neu o gel damunt la calçada en qualsevol fase d'activació del pla NEUCAT, els vehicles de transport de mercaderies perilloses (ADR) de més de 7.500 kg de MMA o MMC de les classes 1 (explosius) i 3 (inflamables), no poden circular i hauran d'estacionar de forma segura fora de la via, fins que es garanteixi la seguretat de la circulació després de l'actuació dels serveis de manteniment i conservació de les carreteres.
Gràcies per la vostre col.laboració, anirem informant

Informació publicada el 19 de gener de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05