Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Bolcats en recuperar el litoral de Caldes
Voluntaris i voluntàries de Caldes es van concentrar dissabte al matí per retirar els plàstics de la platja.

recollida

recollida_bossesHa estat més d’un centenar de veïns i veïnes de Caldes de totes les edats els que aquest dissabte han respost a la crida d’ajuda per recollir la brossa al litoral amb l’objectiu de pal•liar els efectes del temporal que, entre d’altres coses, havia deixat un gran nombre de residus plàstics a la vora del mar.

Foto: J.Manich
Foto: J.Manich
La recollida es va iniciar el dissabte 25 de gener a les 11h i va finalitzar cap a les dues del migdia, i la jornada va transcórrer en un ambient de solidaritat i col•laboració. La brigada municipal va portar 60 bosses de plàstic que es van omplir totalment, a les que també s’ha de sumar les bosses que alguns voluntaris i voluntàries van portar de casa seva.

Alguns dels voluntaris que no van poder assistir dissabte al matí, van fer-ho durant dissabte a la tarda i diumenge. Avui la brigada de GBI s’ha encarregat de recollir les bosses i portar-les a reciclar.

Fotos: J.Manich
Fotos: J.Manich
La iniciativa es va llençar des del del grup de veïns de la Petita Petjada i Caldes Sostenible entre d’altres grups de veïns i alguns treballadors de l’ajuntament que van unir esforços per dur-la a terme amb èxit.

Des de l’àrea de Medi Ambient i Via Pública de l’Ajuntament de Caldes s’ha volgut donar suport a la proposta ajudant en la coordinació de la batuda amb la brigada municipal i de GBI, facilitant les bosses per fer la recollida i fent-se càrrec de portar tot els residus recollits a reciclar.

Cal destacar que les accions realitzades a Caldes es sumen a una sèrie de mobilitzacions ciutadanes que s’han pogut viure a tot Catalunya. Al Maresme per exemple, Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt o Mataró, han realitzat accions similars amb la fita de que entre tots s’aconsegueixi restablir la normalitat després del temporal i evitar que augmenti la contaminació del mar.

Des de l’Ajuntament es vol agrair a tots els veïns i veïnes la implicació de tothom i la bona coordinació per dur a terme una acció que ha permès alliberar el nostre entorn de residus i a l’hora fer-nos conscients de la necessitat de millorar en la forma que tenim de tractar la brossa que generem.

Informació publicada el 27 de gener de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05