TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Estat del cel
mín
14°
màx
21°
Intervals de nuvolositat
mín
14°
màx
21°
Intervals de nuvolositat amb pluja
mín
10°
màx
19°
Dijous 28Divendres 29Dissabte 30


SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS:

youtubeFacebookTwitterInstagram

NOTíCIES
26a pesolada: un cop més els pèsols seran els protagonistes durant els mesos de març i abril a Caldes d'Estrac
El 15 de març se celebrarà la Ruta gastronòmica de la tapa de pèsols, i com a novetat els restauradors han preparat el sorteig d'un menú gratuït en un dels restaurants que formen part de la ruta.

26pesoladaUn any més donem la benvinguda a la ineludible cita gastronòmica de Caldes d’Estrac on els protagonistes són els pèsols de la floreta i la xarxa de restauradors/es que els cuinaran de nombroses maneres per a fer-ne les delícies i poder gaudir tots els menús “Pesolada” durant els mesos de març i abril.

El diumenge 15 de març, i només aquest dia, se celebrarà la “Ruta gastronòmica de la tapa de pèsols”, on es podrà visitar els restaurants i provar els diferents plats en format “tapa maridada amb una consumició”. Participen en aquesta iniciativa els restaurants: Voramar, La Tasqueta, Can Suñé, El Jardí del Vellard, la Pizzeria Estrac, la Fonda Manau i el Dynamic Hotel.

Aquest dia coincidirà també amb la Cursa de la Dona 3 viles, de manera que es podrà gaudir de les dues activitats creant així una oferta més que complerta tant per als gurmets com per els amants de l’esport.

Cal destacar també que aquest any s’introdueix una novetat: el sorteig d’un menú gratuït per a dues persones en un dels restaurants d’aquesta ruta “Pesolada” 2020. Per entrar en el sorteig només cal segellar la butlleta de participació amb tres segells dels restaurants que ofereixen el menú “Pesolada” durant aquests mesos.

Els restaurants de Caldetes que faran el menú especial de la pesolada són:  El Jardí del Vellard, El Taller, Solstici, Fonda Manau, La Tasqueta, Ostres quin raconet!, Voramar, Pizzeria Estrac, Can Suñe, Marola, Dynamic Hotel.

El regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Freddy Freixas, ha destacat que “La “Pesolada” és una cita no només per degustar els famosos pèsols de la floreta, sinó també per gaudir dels encants i activitats de l’agenda de Caldes”.

Donades les consignes, només queda apuntar-se i participar en una cita que ben segur serà un dia per gaudir amb tots els sentits.



Primeres petjades de la pesolada

Era l’any 1994 i a Caldes d’Estrac s’havia creat UNICOST (Unió de botiguers i hotelers de Caldes d’Estrac) que tenia com a presidents Domingo Comas i Claudi Batlle.

Toni Suñe, actual restaurador de Can Suñe, recorda com va entrar en Domingo a la cuina del restaurant del seu pare amb una nova proposta: “Toni, tinc una idea. Farem una pesolada”. Així també ho recorda l’Emma Gironès, antiga restauradora de Caldes.  “Ens va proposar fer una festa gastronòmica del pèsol” explica Gironès.

Un cop feta la proposta de manera informal, es va convocar una reunió per tractar el tema seriosament “i de seguida tothom es va engrescar amb la idea”, exclama Gironès tot celebrant que aquella iniciativa hagi arribat al 26è aniversari.

I és així, que des d'aquella primera edició fins a l’actualitat molts dels restauradors de Caldes presenten cada mes de març un menú degustació on el pèsol és l’ingredient estrella.

Segons Toni Suñe: “gràcies a aquesta iniciativa hem posat Caldes d’Estrac al mapa gastronòmic. I ho hem fet amb un producte de proximitat, com és el pèsol de la floreta, propi del Maresme.”  També cal destacar la iniciativa de conrear videopèsols, que es va fer al llarg de tres anys i va deixar un munt d’històries relacionades amb el aquesta festa emblemàtica. Ara, la pesolada ha arribat als 26 anys, i des de l’Àrea de Promoció Econòmica, Freddy Freixas  convida a tothom a sumar s’hi a la celebració: “estem molt satisfets de poder col.laborar en aquesta innovadora ruta de tapes de Pèsols amb els restauradors de Caldes. També, per aquesta edició volem  crear noves sinergies i per això integrarem   la pesolada en el marc festiu de la Cursa de la Dona”. Amb  amb una llarga trajectòria al darrera plena de plats exquisits i coneguda arreu de Catalunya, la 26a pesolada promet ser una autèntica festa per a tothom que ningú es pot perdre.

Informació publicada el 21 de febrer de 2020
Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.cat
Enquesta de satisfacció

Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.


Logo Biosphere