quedeu-vos a casa
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Caminant cap a la igualtat
El Dia Internacional de la Dona es va commemorar a Caldes amb una programació que va convidar a la reflexió i a enfortir els llaços entre totes les dones de la vila

Dia_dona

Dia_donaEl 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha tingut una presència destacada en l´agenda de caldencs i caldenques. Aquest 2020, sota el lema “Caminant cap a la igualtat” les àrees de Dona i Polítiques d’Igualtat, Acció Social i Alcaldia de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac van fer una programació transversal per convidar a tothom a la reflexió i a l´actuació davant de situacions com la discriminació de gènere o la violència masclista.

Dia_donaEls actes commemoratius es van iniciar el 6 de març a les 12h, amb la lectura del manifest en el que van participar l’alcaldessa Rosa Pou, la regidora de la Dona i Polítiques d’Igualtat, Alexandra Manni, i el  regidor d’Ensenyament, Promoció Econòmica i Comerç, Freddy Freixas.

Dia_donaA les 17:30h, a la Biblioteca Can Milans, les Àrees de Dona i Polítiques d'Igualtat, Acció Social i Alcaldia en col•laboració amb l'àrea de Cultura i la Biblioteca, van organitzar un Conta Contes infantil a càrrec d'Umpalumpa destinat a infants més grans de 4 anys. Els diferents contes ajudaven a la reflexió dels més petits i empoderar-se. A l'activitat hi van participar 10 infants i els seus acompanyants.

lectura_inter_foto.jpgEl dissabte 7 de març, a les 11h, la Biblioteca Municipal va celebrar una Lectura intergeneracional de temàtica feminista a càrrec de voluntaris del municipi, organitzada des de la Biblioteca Can Milans i l’Àrea de Dones i Polítiques d’Igualtat, que va donar peu al debat i a la posada en comú de les diferents vivències dels participants.

Dia_donaA les 12h, a l’Espai Jove (Edifici Fabriqueta), va acollir la ponència: "Viu la teva menstruació en positiu", organitzada des de l’ Àrea de Dona i Polítiques d’Igualtat, Alcaldia i Àrea d’Acció Social, a càrrec de Sophia Style, antropòloga i fundadora de Mujer cíclica. La xerrada va dotar d’eines a les dones per transformar l'experiència del cicle menstrual en una força constructiva i creativa.

A les 20h,  la Sala Cultural va oferir l’espectacle: "Relacions, liposuccions i altres embolics", una vetllada de contes per a adults a càrrec de l'Assumpta Mercader i Núria Brucart, organitzada des de les  Àrees de Dona i Polítiques d’Igualtat, Acció Social i Alcaldia.  A través de contes originals, entretinguts i divertits, l’espectacle va posar sobre la taula temes tan actuals com la dificultat de combinar feina i família, l’obligació de ser eternament jove, les complexes relacions sentimentals i el consumisme compulsiu.

Dia_dona

Diumenge, 8 de març, organitzada des d’Alcaldia i les regidories de Dona i Polítiques d’Igualtat i d’Acció Social i Atenció a les Persones, va tenir lloc a l’Espai Jove la quarta edició del Berenar Intercultural de Dones. Aquest any el berenar va comptar amb la col•laboració  de Leonor Manrique, que va realitzar les fotografies a les assistents, i Mercè films, que es va encarregar del disseny de les bosses que es van donar a totes les assistents.

Dia_donaMés de 50 dones es van reunir per compartir diferents receptes i sabors típics de les seves terres d’orígen, però sobretot per conèixer i fer noves amistats, i gaudir de la tarda participant en activitats com el taller de henna, el de trenes, o la sessió de fotografies en un photocall.

Les àrees implicades en la creació d’aquesta programació transversal han destacat que totes les activitats s’han pogut realitzar amb èxit i s’ha aconseguit crear un espai de promoció de nous vincles entre les dones on la prioritat ha estat l’intercanvi d’experiències, la interrelació i l’escolta. I s’espera que a partir d’aquestes activitats es vagi creant una xarxa de confiança entre totes les caldenques, on es promogui la comunicació i l’amistat, pilars bàsics per a un autèntic empoderament de la dona.

Informació publicada el 13 de març de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05