quedeu-vos a casa
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Segon grup de mesures preventives davant la situació actual del Coronavirus
Davant les noves informacions en relació al Coronavirus i les mesures dictades per la Generalitat, l´Ajuntament de Caldes ha emet un segon decret amb un segon conjunt de mesures

coronavirus.1.jpegAhir, 12 de març de 2020 es va dictar el BAN amb les primeres mesures a Caldes d’Estrac per combatre el Coronavirus.

Arran de les noves informacions en relació a aquest tema i les mesures dictades per la Generalitat sobre els aforaments als equipaments, el tancament dels centres educatius, tancament de casal d’avis.... etc. L’Ajuntament de Caldes ha emés un nou decret amb noves mesures que s’aplicaran a més de les mesures preses en la primera fase.

En primer lloc es RECOMANA SUSPENDRE totes les activitats organitzades per l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, les entitats, empreses, clubs i particulars que contravinguin les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya i per l’Ajuntament.

En segon lloc, tota l’activitat municipal política i de caire participatiu: comissions i consells municipals, plens, es faran a porta tancada i sense participació de públic.
Tercer: ES RECOMANA SUSPENDRE totes les activitats religioses. MESURES D’ATENCIÓ AL PÚBLIC I TREBALL INTERN A L’AJUNTAMENT DE CALDES D’ESTRAC fins a nou avís:

• Totes les dependències municipals romandran tancades al públic.

• S’anul•len totes les reunions internes entre departaments.

• No es farà cap inspecció a domicilis, obres, etc. 

En relació amb els serveis concrets:

L’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana: Restarà tancat el servei de l’OAC L’atenció es farà telefònicament al 93 791 00 05, en tràmits a la Seu Electrònica https://caldetes.eadministracio.cat/info.0 i per correu electrònic a oac@caldetes.cat

Policia Local: Només s’atendran les urgències. De forma presencial només es recolliran les denúncies urgents per temes penals ineludibles. La resta de denúncies rebran assessorament via telefònica. Tota la resta de tràmits s’hauran de fer via telefònica al tl: 93 791 21 21 mb: 629 359 359 i per correu electrònic a policialocal@caldetes.cat

Serveis Socials: El servei restarà tancat. Tota l’atenció serà telefònica al 93 791 15 42 i per correu electrònic a infossocials@caldetes.cat

Resta de departaments: S’anul•len totes les visites i reunions presencials amb persones externes a l’Ajuntament i tota la resta de serveis (professionals, clients, usuaris...)

Treball intern: El personal podrà treballar lliurement en el seu lloc de treball habitual, sempre i quan no tingui símptomes.

Per temes de conciliació, les persones que tinguin fills o filles de fins a 16 anys, podran restar a casa procurant, si es pot, garantir el compliment de la feina i sempre i quan el servei quedi cobert (mínim 2 persones per planta de l’Ajuntament o per equipament) exceptuant els equipaments on hi ha serveis unipersonals.

Cas que coincideixi en un departament o equipament que tothom tingui fills i filles, el cap d’Àrea articularà el sistema per garantir que el servei quedi cobert presencialment.

Alternativament, es podran desviar els telèfons als telèfons mòbils de feina, aquelles persones que en tinguin. S’evitarà l’ús del transport públic.

Les persones que habitualment venen amb transport públic i que tinguin possibilitats d’utilitzar el vehicle particular, hauran de fer-lo servir. Durant els dies que les mesures estiguin vigents, es pagarà la despesa de desplaçament. Les persones que no puguin fer servir transport privat, treballaran, en la mesura de les possibilitats, des de casa.

MESURES EN CAS DE CONTAGI DEL PERSONAL MUNICIPAL.

En cas que una persona o algú del seu entorn doni positiu en Vovid-19, haurà de restar a casa i ho haurà de comunicar al seu l la seva cap d’Àrea, per tal que els seus companys i companyes de feina, prenguin les mesures oportunes. No es podrà tornar a la feina fins a què no es tingui l’alta mèdica o informe mèdic.

ALTRES RECOMANACIONS A LA POBLACIÓ
Es recomana a la població que minimitzi la seva activitat fora del domicili i que només surti en cas necessari per anar al lloc de treball, comprar o per qüestions ineludibles.

Es recomana fer el test prèviament al contacte del telèfon d’atenció sanitària 061 a l’adreça: http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus-test i no anar directament als serveis sanitaris, per tal de no col•lapsar els serveis d’atenció sanitària, així com proposar les visites mèdiques que no siguin urgents.

Es recomana evitar les reunions nombroses així com els desplaçaments que siguin innecessaris. En funció de les recomanacions i/o prohibicions que des del CECAT i els departaments de la Generalitat i de l’Estat, s’aniran actualitzant les mesures a prendre.

Quart.- ES RECOMANA per a les persones de més de 65 anys o que pateixin malalties cròniques o pluripatològiques o amb estats d’immunosupressió l’adopció de les mesures següents:

a) Evitar que abandonin la seva llar o residència excepte per casos d’estricta necessitat, i en qualsevol cas han d’evitar els espais de concurrència pública on no sigui possible que es mantingui una distància de seguretat interpersonal d’almenys un metre.

b) Evitar que facin ús dels mitjans de transport col•lectiu urbà i interurbà i suburbà.

Cinquè.- INFORMAR que la gerència de l’ORGT ha emès unes Instruccions, per les quals s’acorda una mesura extraordinària, consistent en suspendre temporalment l’atenció presencial a les oficines de l’ORGT, amb efectes immediats, com a mesura de contenció i per evitar la propagació del coronavirus. L’atenció es continua prestant a través del web (orgt.cat), i del telèfon. A aquests efectes, s’ha consignat el telèfon de l’oficina (en alguns casos, el de l’oficina de Mataró), i també el del Call Center. Així mateix el registre de documents es podrà realitzar de manera telemàtica (orgt.cat/registre), presencialment (a Travessera de les Corts, 131-159 Pavelló Mestral, Ed.10–Recinte Maternitat de la ciutat de Barcelona.
La vigència d’aquestes mesures s’inicia el dia 13 de març de 2020 i tenen una vigència mínima de 15 dies, i són susceptibles de revisió en coherència amb la situació epidemiològica de cada moment.

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac  recorda a la ciutadania a que es mantingui atenta als comunicats oficials i l'anunci de noves mesures que en els propers dies puguin decretar les autoritats competents de l'Administració general, Govern central i la Generalitat de Catalunya en funció de l’evolució de la situació.

Consultar el decret - segones mesures 13 de març [+]

Consultar el decret - primeres mesures 12 de març [+] 

Informació publicada el 13 de març de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05