anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Els menors de 14 anys podran sortir al carrer a partir del diumenge 26 d´abril
Entre els requisits de les sortida es demana que els passejos siguin d´una duraciķ māxima d´una hora, no allunyar-se més d´un quilōmetre i sota la supervisiķ d´un sol adult . Els menors d´edat de més de 14 anys tindran els mateixos permisos i restriccions que els adults.

200425_sortidainfants_cartellTal i com s’ha publicat al BOE aquest matí, a partir del diumenge 26, els menors de 14 anys podran sortir al carrer tot i la vigčncia de l’estat d’alarma, amb l’objecte d’alleugerir els efectes negatius d’un confinament perllongat. Des de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac us fem arribar els requisits de com han de ser aquestes sortides.

Desplaįaments permesos:

S’habilita als nens i nenes i a un adult responsable a realitzar un passeig per les vies o espais d´ús públic, amb una duraciķ māxima d’una hora, i a una distāncia no superior a un quilōmetre respecte al domicili del menor, entre les 9:00 i les 21h.

No podran sortir, els nens i nenes que presenti símptomes o estiguin en aīllament domiciliari per un diagnōstic per COVID-19, o estiguin en període de quarantena domiciliāria per haver estat en contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada amb el COVID-19

Requisits per evitar el contagi

El passeig diari s’haurā de realitzar com a māxim en grups formats per un adult responsable i fins a 3 nens o nenes.
Durant el passeig diari s’haurā de mantenir una distāncia interpersonal amb tercers de dos metres amb altre i s’haurā d’acomplir amb les mesures de prevenciķ e higiene davant el COVID-19 indicades per les autoritats sanitāries.

Llocs permesos

Es podrā circular per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades
No es podrā accedir a espais recreatius infantils, així com a instal•lacions esportives.

Adult responsable

S’ entén per adult responsable la persona major d’edat que conviu en el mateix domicili que el menor o es tracti d’un treballador de la llar a cārrec del menor. Quan l’adult responsable sigui una persona diferent als progenitors, tutors, cuidadors, persones d’acollida, cuidadors legals o de fet, haurā de portar una autoritzaciķ prčvia d’aquests.

És responsabilitat de l’adult acompanyant garantir que s’acompleixin tots els requisits durant el passeig diari.

Els menors d’edat de més de 14 anys

Els noies i noies de 14 anys o més tenen els mateixos permisos i restriccions que els adults en el confinament general, perquč es considera que tenen autonomia per poder sortir a l’espai públic sense un adult. Per tant, poden anar a comprar o a passejar el gos sense un adult. No poden acompanyar un adult, excepte causes justificades de necessitat.

En aquest enllaį trobareu les respostes a les preguntes més frequents elaborades des de la Generalitat de Catalunya, com per exemple les recomanacions de seguir unes franges horāries

Recordem també a la ciutadania que es mantingui atenta als comunicats oficials i l'anunci de noves mesures que en els propers dies puguin decretar les autoritats competents de l'Administraciķ general, Govern central i la Generalitat de Catalunya en funciķ de l’evoluciķ de la situaciķ.


Consulta les FAQS sobre les sortides dels infants al carrer [+]

Informaciķ publicada el 25 d'abril de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05