anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Excel•lent gestiķ a les residčncies de Caldes durant la crisi del COVID-19
Les tres residčncies confirmen tant el benestar dels seus residents com de l´equip de professionals encarregat d´atendre´ls

residenciaDes de que es va iniciar la crisi sanitāria, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha estat fent un seguiment de cadascuna de les residčncies de gent gran de la vila: Florida Dorada, Santa Berta i Bellavista, i ha confirmat l’excel•lent qualitat de la gestiķ que s’estā duent a terme, tant a nivell sanitari com social. Totes tres disposen del material necessari per a la protecciķ dels usuaris i del personal, i només hi ha hagut un cas de contagi que evoluciona favorablement a l’hospital.

residenciaLa regidora de l’ārea d’Acciķ Social i Atenciķ a les Persones, Laura Aloy ha afirmat que “ens sentim orgullosos de la gestiķ i de la feina que estan fent les tres residčncies que tenim a Caldes d’Estrac per garantir el benestar tant dels residents com del personal, som conscients de la gran tasca duta a terme amb la pressiķ psicolōgica i emocional que aixō comporta”.

residenciaDes de l’Ajuntament de Caldes s’informa que en el cas de la residčncia de Florida Dorada, tant l’equip com els usuaris es troben bé, i s’ha rebut dues capses de mascaretes quirúrgiques, una de l’Ajuntament i una altra de la Generalitat. A més, a més, també han comptat amb divers material per protegir-se, provinent dels voluntaris.

Pel que fa a la residčncia Santa Berta, no hi ha hagut cap cas i les defuncions han sigut per altres patologies. Tots els professionals i usuaris han donat negatiu als tests. Cal destacar que han rebut mascaretes, gorres i pantalles protectores per part de voluntaris, associacions i dels familiars dels usuaris. A més a més, la Generalitat els ha fet arribar divers material per a la seva protecciķ, material que han reservat per si sorgeixen casos, i també han rebut mascaretes de donacions.

En el cas de la residčncia Bellavista es confirma que tots els usuaris i equip professional estan bé. S’han produīt algunes defuncions perō per causes naturals. Com en les altres residčncies, disposen del material de protecciķ necessari per a la seva protecciķ, i en aquest cas han rebut material tant de la Generalitat com de l’Ajuntament, i fins i tot de voluntaris vinculats a la Policia de Matarķ com els Bombers: mascaretes, guants i pantalles que ajuden a la seguretat dels treballadors/es.

Cal destacar que les tres residčncies han posat en valor les desinfeccions fetes des de l’Ajuntament, als carrers i a l’entrada de les residčncies. En aquest sentit, agraeixen l’estreta col•laboraciķ que s’ha mantingut durant tot aquest període, tant amb l’ārea de Salut com amb la de Serveis Socials.

Les residčncies també han valorat positivament la coordinaciķ diāria per part de la Gestora de casos, així com l’atenciķ diāria de la doctora i la infermera del CAP. Aquesta coordinaciķ ha estat vital per a millorar el funcionament organitzatiu i fer un seguiment preventiu dels avis i āvies, garantint una cura especial de la seva salut.

A un altre nivell, les residčncies han copsat que els avis i les āvies tot i ser més o menys conscients de la situaciķ actual, malauradament sí que perceben l’absčncia de visites. És per aixō que totes les residčncies s’esforcen per pal•liar aquesta mancanįa amb les tecnologies, mirant d’apropar els familiars i éssers estimats al māxim, aconseguint moments d’alegria. Des de l’ārea d’Acciķ Social es vol recončixer aquesta tasca, que tal com diu Aloy: “Tenir aquesta sensibilitat ens mostra la professionalitat i vocaciķ dels professionals de les residčncies, als que agraīm la seva dedicaciķ i delicadesa amb els nostres avis i āvies”.

Dynamic

També volem destacar que l’hotel Dynamic aquestes últimes setmanes s’ha convertit en una residčncia de gent gran on els avis i āvies que hi estan convivint provenen d’altres centres residencials de diferents pobles de la zona. Tots han donat negatiu en la prova del coronavirus i se’ls ha aīllat del seu centre de procedčncia ja que s’hi havien trobat focus del virus. A l’hotel, ara reconvertit en centre residencial, hi han vingut junt amb els avis i āvies algun cuidador del centre d’origen perō de base s’ha creat un equip nou per atendre a aquestes persones. Aquest centre es de competčncia del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya perō, tot i així, des de l’Ajuntament s’ha fet un seguiment, sobretot des que es va iniciar l’activitat per tal de poder tenir una bona coordinaciķ amb l’ōrgan competent.

Informaciķ publicada el 8 de maig de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05