Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Divendres 5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient
L´àrea de Medi Ambient de l´Ajuntament de Caldes d´Estrac convida a la reflexió i l´acció davant la necessitat urgent de tenir cura de la natura i el nostre entorn

hora_natura.jpgL’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac es vol unir a les reflexions que avui divendres 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, s’estan fent sobre la crida que ens fa la mateixa naturalesa perquè actuem i cuidem del nostre entorn natural. Així ho manifestat el secretari general de Nacions Unides, Antonio Guterres, que ha enviat un missatge contundent: “Per tenir cura de la humanitat, estem obligats a tenir cura de la natura”

Des de la regidoria de Medi Ambient, Òscar Baró, ha volgut recordar que “Fa tres anys que aquest dia té un lloc especial a l’agenda de tots els caldencs, ja que a principis de juny és quan celebrem la nostra bio- fira Aqua Calida, que ja s’ha consolidat com una autèntica declaració de principis i una invitació a actuar en pro d’un estil de vida que tingui com a principals pilars la sostenibilitat, la salut i el benestar”.

Aquest 2020 tot i que la Bio Fira Aqua Calida s’hagi hagut de cancel•lar degut a la COVID-19, des de la regidoria de Medi Ambient es vol compartir una sèrie de reflexions que envia el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que en la línia de Guterres ha declarat que “Vivim un moment excepcional en què la natura ens envia un missatge. Ens mostra que estem a punt pel col•lapse. Ha arribat l’hora de despertar.” , i que trobareu al final de la notícia. “Cal seguir treballant i millorar el nostre entorn” ha explicat Òscar Baró, tot afegint ja estem preparant l’edició del 2021 on volem que arribar al màxim nombre de persones aportant així el nostre gra de sorra a la lluita per al respecte a la natura”.

D’altra banda, des de la regidoria de Medi Ambient es torna a fer una crida al civisme a l’hora de gestionar els residus: Cal fer-ho millor! Com? Reduint els residus que consumim, tenint consciència del que estem consumint, i fent un bon ús dels mitjans que tenim al nostre abast com per exemple fent una bona separació dels residus que generem. Recordem que del balanç de la recollida d’escombraries del passat 2019 podiem extreure que Caldes té un bon marge per millorar.

Reflexions, jocs i propostes del Departament de Territori i Sostenibilitat per celebrar el Dia Mundial del Medi ambient [+]

Fem-ho millor (balanç i propostes sobre la gestió de residus) [+]

Informació publicada el 5 de juny de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05