Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La brigada municipal i la de GBI alerten d´un increment en l´abandonament indegut de voluminosos de manera descontrolada als carrers de Caldes que dificulta les tasques diàries de neteja i trenca les normes de convivència

brossa

brossaEl darrer mes de juliol s’ha vist incrementada la presència de tot tipus de voluminosos, des de mobles, a matalassos, fins i tot neveres, cuines i frigorífics, de forma indiscriminada als carrers de Caldes i sense seguir les pautes establertes que correspon a aquest tipus de brossa com es pot observar a les fotografies i que recordem a continuació:

brossabrossaSempre que sigui possible, s’ha de portar a la deixalleria de les Tres Viles, ubicada al c/Indústria 36, de Sant Andreu de Llavaneres, o bé anar a la deixalleria mòbil els diumenges de 10 a 13:30h a l’esplanada de Can Muntanyà. Només en no ser possible portar els voluminosos a la deixalleria, i en casos puntuals la brigada pot recollir-ho. Per utilitzar aquest servei cal fer un avís previ a l’ajuntament (telf: 93 791 00 05) . S’ha de tenir en compte que la recollida de voluminosos s’estableix cada dimarts.

brossaTant la brigada municipal, com la del GBI, han denunciat una pràctica abusiva per part dels ciutadans a l’hora de gestionar aquest tipus de brossa. Les conseqüències són que els operaris han dedicar un temps que no els correspon, emprar recursos extres, i a més es produeixen situacions d’inseguretat: “Ens trobem que cada dia es deixen voluminosos a tots els racons de la vila, i perdem gairebé tot el matí en agafar-los i portar-los a la deixalleria. Si tothom ho fes el dia que està establert, que a Caldes és el dimarts, podríem centrar-nos en realitzar aquesta tasca el dia que toca, i no arrossegar aquesta feina durant tota la setmana”. El fet de que la brigada hagi de dedicar temps a fer front a l’incivisme “comporta que no puguem realitzar altres tasques igual d’importants, com desbrossar herbes, realitzar desinfeccions, etc.” explica Cristian de GBI.

brossaD’altra banda Cristian alerta que es produeixen situacions de molta inseguretat pels veïns i veïnes: “ens hem trobat que es deixen vidres sencers que en trencar-se poden provocar ferides i posen en perill la seguretat, no només de l’equip de neteja, sinó de tots els ciutadans”.

brossaDes de l’àrea de Via Pública, s’ha alertat que a més l’incivisme suposa una despesa extra, “ l’abocament descontrolat de voluminosos ho paguem entre tots. Quan es recicla correctament hi ha un retorn que cada dia perdem, però a més a més, s’ens sanciona quan aquests voluminosos no es gestionen com és degut”, explica l’alcaldessa de Caldes, Rosa Pou.

És per això que des de l’Ajuntament de Caldes es demana una reflexió i una passa endavant de tots els ciutadans en el respecte de la normativa. L’extralimitació d’alguns dels ciutadans fa malbaratar els recursos de tothom. L’incivisme d’uns pocs no és gratuït i es paga amb els impostos de tots els ciutadans.


Fer un bon ús dels contenidors

brossa





Des de la brigada municipal i del GBI també s’ha denunciat la manca de civisme en la classificació de la brossa. Els residus no es dipositen correctament en els contenidors i es barreja paper, vidre, rebuig i orgànic. D’aquesta manera, no només no s’aconsegueix arribar a l’estàndard de reciclatge sinó que a més es perd l’esforç de tots aquells ciutadans que aposten per la sostenibilitat i que inverteixen temps i dedicació a reciclar degudament.

És especialment alarmant la manera de reciclar el paper i el cartró. Tant l’equip de govern com les brigades destaquen que cal que els usuaris siguin conscients que és important plegar-ho bé i en cas de ser necessari s’ha de tallar abans d’introduir-lo al contenidor. Només d’aquesta manera es pot garantir que tothom pugui exercir el seu dret a utilitzar el contenidor i trobar-lo en bones condicions. 

Informació publicada el 17 de juliol de 2020