Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Els protocols establerts han permès poder re emprendre l'activitat habitual de l'equipament, adaptat a les noves mesures i els joves han pogut gaudir del seu espai de manera segura.

taller_20

L’àrea de Joventut valora de forma positiva les activitats que ha dut a terme l’Espai Jove durant aquest temps de “nova normalitat”. L’Espai Jove va reprendre l’activitat el 8 de juliol, després de que hagués de tancar les portes degut a la COVID-19.

taller_20En aquests primers mesos d’obertura s’han aplicat els protocols establerts per les autoritats sanitàries, la qual cosa ha permès que el centre pogués oferir la majoria d’activitats programades i que els joves poguessin gaudir de l’espai de forma segura.

taller_20La dinamitzadora juvenil de l’Espai Jove, Roser Alsina, ha valorat que “d'alguna manera, això haurà servit als joves per agafar experiència de cara al retorn a les aules, on les mesures seran molt semblants a les que nosaltres estem aplicant”.

taller_20Segons les dades de l’Espai Jove, l'assistència dels nois i noies ha anat augmentant de manera gradual i, tot i ser inferior a l'any passat en les mateixes dates, “segurament degut al trasbals que ha ocasionat la COVID-19”, tal i com s’explica des de l’Àrea de Joventut. Cal destacar que durant el mes de juliol van passar 87 joves per l'equipament i 155 durant l'agost.

Des de l'àrea Joventut, es vol subratllar que s’ha prioritzat el fet de poder obrir l'equipament per tal de que els joves tinguessin un lloc de trobada en un entorn segur, així com la programació d'activitats concretes durant el mes d'agost amb tallers, activitats artístiques, d'esports...etc. En aquest sentit, també s’ha ampliat els dies d'obertura durant l'estiu.
Sempre pensant en la seguretat dels usuaris, aquests tallers s'han realitzat a porta tancada i aquesta serà la premissa que se seguirà a partir d'ara amb les noves activitats que es duguin a terme.

L’àrea de Joventut també destaca que el resultat de les activitats d'estiu a la fresca ha estat molt satisfactori, tant per l’equip dinamitzador com per als mateixos joves, excepte en el cas del Torneig de Tenis Taula, que es va haver d'ajornar per baixa afluència d'inscripcions (i que es programarà novament per Santa Llúcia). Al mateix temps, també han sorgit activitats espontànies que han proposat els mateixos joves.

Ara tocarà començar les escoles i els instituts, i l'Espai Jove estarà tancat per vacances del 9 al 26 de setembre. En aquest sentit, des de l’Espai Jove ja s’està treballant en la programació de l'últim trimestre de l'any per tal de poder continuar oferint cursos formatius i ocupacionals, així com tallers lúdics i sempre oberts a les propostes que els mateixos joves facin arribar.
Cal recordar que, a partir de la tornada de vacances, l'horari de l'equipament tornarà a ser l'habitual: de dimecres a dissabte de 5 a 8 de la tarda.

Des de l’Espai Jove es desitja una bona tornada a l'escola i l'institut tot esperant el nou retrobament.

Informació publicada el 9 de setembre de 2020