Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Els protocols establerts han permŔs poder re emprendre l'activitat habitual de l'equipament, adaptat a les noves mesures i els joves han pogut gaudir del seu espai de manera segura.

taller_20

L’Órea de Joventut valora de forma positiva les activitats que ha dut a terme l’Espai Jove durant aquest temps de “nova normalitat”. L’Espai Jove va reprendre l’activitat el 8 de juliol, desprÚs de que haguÚs de tancar les portes degut a la COVID-19.

taller_20En aquests primers mesos d’obertura s’han aplicat els protocols establerts per les autoritats sanitÓries, la qual cosa ha permŔs que el centre poguÚs oferir la majoria d’activitats programades i que els joves poguessin gaudir de l’espai de forma segura.

taller_20La dinamitzadora juvenil de l’Espai Jove, Roser Alsina, ha valorat que “d'alguna manera, aix˛ haurÓ servit als joves per agafar experiŔncia de cara al retorn a les aules, on les mesures seran molt semblants a les que nosaltres estem aplicant”.

taller_20Segons les dades de l’Espai Jove, l'assistŔncia dels nois i noies ha anat augmentant de manera gradual i, tot i ser inferior a l'any passat en les mateixes dates, “segurament degut al trasbals que ha ocasionat la COVID-19”, tal i com s’explica des de l’└rea de Joventut. Cal destacar que durant el mes de juliol van passar 87 joves per l'equipament i 155 durant l'agost.

Des de l'Órea Joventut, es vol subratllar que s’ha prioritzat el fet de poder obrir l'equipament per tal de que els joves tinguessin un lloc de trobada en un entorn segur, aixÝ com la programaciˇ d'activitats concretes durant el mes d'agost amb tallers, activitats artÝstiques, d'esports...etc. En aquest sentit, tambÚ s’ha ampliat els dies d'obertura durant l'estiu.
Sempre pensant en la seguretat dels usuaris, aquests tallers s'han realitzat a porta tancada i aquesta serÓ la premissa que se seguirÓ a partir d'ara amb les noves activitats que es duguin a terme.

L’Órea de Joventut tambÚ destaca que el resultat de les activitats d'estiu a la fresca ha estat molt satisfactori, tant per l’equip dinamitzador com per als mateixos joves, excepte en el cas del Torneig de Tenis Taula, que es va haver d'ajornar per baixa afluŔncia d'inscripcions (i que es programarÓ novament per Santa Ll˙cia). Al mateix temps, tambÚ han sorgit activitats espontÓnies que han proposat els mateixos joves.

Ara tocarÓ comenšar les escoles i els instituts, i l'Espai Jove estarÓ tancat per vacances del 9 al 26 de setembre. En aquest sentit, des de l’Espai Jove ja s’estÓ treballant en la programaciˇ de l'˙ltim trimestre de l'any per tal de poder continuar oferint cursos formatius i ocupacionals, aixÝ com tallers l˙dics i sempre oberts a les propostes que els mateixos joves facin arribar.
Cal recordar que, a partir de la tornada de vacances, l'horari de l'equipament tornarÓ a ser l'habitual: de dimecres a dissabte de 5 a 8 de la tarda.

Des de l’Espai Jove es desitja una bona tornada a l'escola i l'institut tot esperant el nou retrobament.

Informaciˇ publicada el 9 de setembre de 2020