Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Nois i noies donen la benvinguda a un nou curs adaptat a les noves mesures per pal•liar la COVID-19
Més de 300 alumnes inicien les classes entre el 7 i el 14 de setembre

Els centres educatius de Caldes d’Estrac obren les portes sense cap incident després de realitzar una intensa adaptació per acatar les mesures estipulades des del Departament d’Ensenyament i de Salut.

Des de l’àrea d’Ensenyament de Caldes d’Estrac, el regidor Freddy Freixas ha explicat que prèviament a l’inici del curs es va realitzar una intensa neteja de tots els espais, especialment els espais comuns i que a més a més, s’ha implementat un increment del servei de neteja a tres vegades cada dia per mantenir un entorn segur. “Estem contents de com ha anat aquesta primera setmana de retorn a l’escola, especialment de la resposta tant dels diferents centres, com de pares, mares i l’alumnat que han respectat totes les mesures implementades”. Freixas ha explicat que també s’instal•laran màquines nebulitzadores per facilitar la tasca del servei de neteja i garantir un entorn segur.

Com ja és habitual, els més petits han estat els primer a incorporar-se a les classes amb una primera setmana d’adaptació que es va iniciar el 7 de setembre. Aquest curs 2020- 2021 l’Escola Bressol de Caldes acull un total de 30 alumnes dividits en dues classes, la dels fars, amb 11 alumnes de 0 als dos anys, i la de les barques amb 19 alumnes de dos i tres anys.

inicicursSegons la directora, Remei Monge, tot i que és un any diferent “alumnes i pares van respectant totes les mesures, i nosaltres fem una important tasca d’anar recordant com s’ha d’actuar. És una novetat per a tothom i entre tots ens hem d’adaptar. Encara és aviat per valorar la dinàmica, van sorgint problemes i els anem arreglant, però el començament ha anat bé”.

Entre d’altres mesures que han aplicat, la directora destaca el fet de mantenir una separació total de les dues aules, des de l’entrada, que es fa per dues portes diferents, i fins a les estones de menjador, de manera que no hi ha cap tipus de contacte entre infants de dues aules diferents.

A l’Escola Sagrada Família, són 166 alumnes que van iniciar el curs escolar el 14 de setembre. D’aquests, 45 pertanyen al Cicle Infantil, i 121 a Primària. Com a novetat i degut al nombre d’alumnes, s’han hagut de fer dues línies del curs de 6è.

La directora de l’Escola, Natàlia Millán, ha expressat que “encarem l’any amb la mateixa il•lusió de sempre, i treballarem perquè nois i noies puguin viure el màxim d’experiències positives, conviure i gaudir de les classes, tot i les limitacions que implica adaptar les mesures que arriben de la Generalitat.” Millán també ha volgut destacar la tasca de la professora Maria Ferrer Palma, “molt estimada per famílies, alumnes i professors” que aquest any es jubila deixant un llegat important en el projecte de l’escola.

inicicursCom també han fet altres centres, l’Escola Sagrada Família ha establert entrades esglaonades i separades en dues portes, la principal i la de l’escala, a més de la implementació d’altres mesures perquè no hi hagi contacte entre alumnes de diferents aules.

Molts semblants són les mesures que han hagut d’aplicar a l’INS de Sant Vicenç de Montalt, on 532 alumnes van iniciar les classes, 401 alumnes a l’ESO i 131 a batxillerat. La directora del centre, Mercè Balart, explica que van viure un primer dia “amb molts nervis perquè tot anés bé, però estem molt contents de com a ant la primera setmana i ens ha sorprès la consciència i responsabilitat amb la que està responent l’alumnat”.

A més de fer entrades i sortides esglaonades, i una divisió del pati per no ajuntar diferents cursos, s’ha treballar per baixar la ràtio de les classes convertint aules específiques, com la de música, en aules regulars. “Esperem que el curs vagi bé, però no deixen de ser 600 en un edifici” ha expressat Balart.

Des de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac és vol desitjar un bon inici de curs a tots els alumnes, tot valorant l’esforç que s’està realitzant per part de les famílies, alumnes i dels centres.

Informació publicada el 18 de setembre de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05