Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La regidoria de Governació i Salut informa dels protocols establerts des de PROCICAT

foto_article_castanyada_2.jpg_1101040916__1_.jpgRecomanacions en la celebració de la Castanyada

Si celebreu la Castanyada, seguiu les següents pautes:
• No es poden fer festes ni revetlles amb ball ni botellades (“botellón”) a la via pública.
• Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents). Cal mantenir les distàncies, evitar el contacte físic i fer servir la mascareta, sobretot si es tracta d’espais reduïts i de trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims 14 dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
• Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari  i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració, atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte.  No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i evitar tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu a la pàgina Higiene, conservació i preparació d'aliments
• No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
• No es poden fer els passatges del terror esporàdics si no és només amb els grups de convivència estable o en grups de 6 persones com a màxim (comptant actors i participants).
• Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
• Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.

Recomanacions per visitar el cementiri MUNICIPAL DURANT LA DIADA DE TOTS SANTS 2020.
• Respectar les indicacions sobre l’ aforament de forma que l’ocupació respecti sempre el màxim d’una persona per cada 2,5m2.
• Seguir les indicacions d’entrades i sortides,  mantenint sempre la distància interpersonal de 1,5m.
• És obligatori l’ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut. Els infants menors de 6 anys també n’estan exempts. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.
• Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l’ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena.

• No es pot menjar ni beure al cementiri.
• En el cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s’hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.
• Totes aquestes mesures són especialment importants en els municipis on s’apliquen mesures especials per a la contenció del contagi per la COVID-19.

Descarrega’t el pdf amt tota la informació:

COVID_19_CASTANYADA___TOTS_SANTS.pdf

COVID_19_CASTANYADA___TOTS_SANTS.pdf

Fitxer: COVID_19_CASTANYADA___TOTS_SANTS.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 445,47 kB

Informació publicada el 20 d'octubre de 2020