Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L'Ajuntament de Caldes signa un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per reforçar la seguretat viària al municipi
Ambdues administracions es comprometen a treballar conjuntament per a reduir la sinistralitat a les vies urbanes del municipi i promoure accions de sensibilització ciutadana

Servei Català de TrànsitAmb l’objectiu de millorar la mobilitat al municipi i conscienciar la ciutadania en seguretat viària, l’alcaldessa Rosa Pou, en representació de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, i el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, han signat un nou conveni de col·laboració. A través d’aquest acord, les dues administracions posaran el focus en reduir els accidents de trànsit a les vies urbanes, ja que, segons els darrers estudis del Servei Català de Trànsit, més del 50% de les víctimes per accidents de trànsit es produeixen en aquestes carreteres. “Els estudis ens mostren una realitat cruenta que demana accions concretes per a erradicar la sinistralitat a les carreteres. Conjuntament amb el Servei Català de Trànsit, volem fer-hi front i reduir aquestes xifres”, explica el regidor de Governació, Joan Baró. Així mateix, l’Ajuntament i el Servei Català de Trànsit cooperaran per a crear una nova cultura de conducció, circulació i mobilitat.

El nou acord de col·laboració estableix un seguit d’accions concretes com la cessió d’un cinemòmetre, un etilòmetre i un kit de detecció de substàncies estupefaents a la Policia Local de Caldes per a millorar la vigilància dels excessos de velocitat i el control dels nivells d’alcoholèmia i consum de drogues dels conductors i conductores en les travesseres i vies urbanes del municipi; i la dinamització d’activitats educatives als centres escolars per a fomentar la mobilitat segura.

A més, en termes generals, el Servei Català de Trànsit es compromet a donar assistència tècnica a l’Ajuntament i a la Policia Local, així com a planificar les directrius dels agents locals en matèria de seguretat viària en l’àmbit urbà, cedir materials i facilitar informació sobre l’accidentalitat urbana al municipi. Per la seva part, l’Ajuntament es compromet a comunicar les dades d’accidentalitat de trànsit amb víctimes, conservar en bon estat tots els materials cedits i donar a conèixer el servei d’atenció a la víctima i afectats d’accidents de trànsit que presta el Servei Català de Trànsit.

Al llarg dels propers mesos, es concretaran més actuacions, accions i campanyes per a continuar reforçant la seguretat viària al municipi.

Informació publicada el 19 de novembre de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05