Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Caldes s'omple d'activitats per erradicar les violències contra les dones
Durant aquesta setmana, la façana de l'Ajuntament es tenyeix de violeta per denunciar les violències masclistes, recordar les dones assassinades i reivindicar una igualtat real i efectiva entre homes i dones

25N 2020Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones, que es commemora demà, dimecres 25 de novembre, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha programat diverses activitats per donar visibilitat a la lluita contra les violències masclistes i fer-la arribar als diferents sectors de la població. “Aquests dies, la façana del consistori s’il·lumina de violeta per recordar als veïns i veïnes que acabar amb les violències cap a les dones és responsabilitat de tots i totes. I és que només amb la implicació col·lectiva podrem erradicar aquesta xacra que des de 2003 s’ha emportat la vida de 1.074 dones”, explica la regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat, Alexandra Manni.

Pel que fa a les activitats programades, el passat dimecres 18 i dijous 19 de novembre, es van realitzar tallers de coeducació amb els infants de primer i segon cicle de primària de l’escola Sagrada Família. Sota el títol ‘Més enllà del blau i el rosa’, l’entitat Enruta’t, especialitzada en generar espais per a l’apoderament i la transformació personal i social, va fer reflexionar als nens i nenes sobre els rols de gènere tradicionals.

Aquesta setmana, l’àrea de Dona i Polítiques d’Igualtat inaugura el seu perfil a la xarxa social d’Instagram: @igualtatcaldetes i posa en marxa un Punt Lila virtual amb la voluntat de donar assessorament, suport i informació a totes aquelles dones i noies que puguin tenir dubtes sobre qualsevol tema relacionat amb el feminisme i la violència masclista. Les persones que necessitin posar-se en contacte amb el Punt Lila ho poden fer a través del nou perfil d’Instagram de l’àrea.

Així mateix, al llarg d’aquesta setmana, l’Ajuntament donarà el tret de sortida a la campanya ‘Stop Violència de Gènere’ que comptarà amb diversitat d’accions durant els propers mesos. La primera serà la distribució pel municipi de targetes amb els telèfons d’atenció a les víctimes de violència masclista i els telèfons d’urgència per encoratjar a denunciar aquestes situacions.

25N 2020 CaceroladaParal·lelament, el consistori caldenc se suma a la campanya de l’Institut Català de les Dones ‘Diposita aquí el teu masclisme’. Aquests dies, conjuntament amb els nois i noies de l’Espai Jove, es farà difusió del material de sensibilització de la iniciativa.

També, les veïnes de Caldes han organitzat un seguit d'accions ciutadanes per reivindicar els drets de les dones i denunciar les violències masclistes. A les 12.30 hores, es farà una creativa performance a la Plaça de l'Ajuntament on un grup de joves de Caldes dibuixaran siluetes a terra en memòria de les dones assassinades i a les 20 hores, s'anima a tota la població a participar en una casserolada des dels seus balcons, terrasses i finestres.

Per últim, es vol compartir tres interessants curtmetratges audiovisuals per a reflexionar sobre la violència masclista i el seu arrelament a la nostra societat:

Informació publicada el 24 de novembre de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05