Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L'Ajuntament de Caldes d'Estrac celebra un nou Ple municipal ordinari
Durant la sessió, es va parlar del calendari de sessions plenàries del 2021, de les festes locals, del Balneari Colón i de l'atorgament de beques digitals a l'alumnat en situació de vulnerabilitat

El passat dilluns 30 de novembre, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac va celebrar un nou Ple municipal ordinari de forma telemàtica, que va ser retransmès en directe a través del canal de Youtube del consistori. Seguint l’ordre del dia, en primer lloc, es va proposar l’aprovació de les actes de les darreres sessions plenàries corresponents al 28 de setembre i 9 de novembre. Joaquim Arnó de Junts per Caldes va exposar que les actes no recollien tot allò que es parlava als plens i que les intervencions estaven massa sintetitzades. Albert Batlle de Gent d’Estrac es va sumar a la petició. En conseqüència, es va decidir revisar les actes i posposar la seva aprovació al proper ple ordinari que se celebrarà el dilluns 25 de gener.

El segon punt de l’ordre del dia va abordar el calendari de sessions plenàries ordinàries del 2021 que va ser aprovat per unanimitat. Tot seguit, el tercer punt va tractar l’aprovació de les festes locals per al 2021. Elisabeth Segura de Junts per Caldes va comentar que aquest punt ja havia estat aprovat amb anterioritat. En aquest sentit, es va acordar deixar-ho sobre la taula, revisar les actes i en el cas que no s’hagués aprovat, incloure el punt novament en el ple extraordinari previst pel dilluns 14 de desembre.

A continuació, es va entrar en l’activitat de control que va començar amb una moció presentada per Gent d’Estrac sobre el servei públic de balneari termal i centre de talassoteràpia de la Plaça de les Barques i sobre el servei públic d’aparcament al subsòl del Parc Maragall. Albert Batlle va iniciar la seva exposició recordant els antecedents de la concessió i va afirmar que des del seu punt de vista es va prendre una decisió errònia mantenint el concessionari tant de temps al capdavant del servei. Batlle va exposar que els últims estudis municipals conclouen que el balneari arrossega importants problemes a les instal·lacions i va recordar els deutes de l’empresa Stel Groc SA amb el consistori. Tot seguit, va llegir els punts de la seva proposta d’acord per garantir el correcte funcionament del servei i continuar amb l’explotació del balneari. Pel que fa a l’aparcament del Parc Maragall, Batlle va demanar obrir un expedient informatiu al concessionari.

El regidor d’Urbanisme Miquel González del PSC va respondre que barrejar arguments de dues concessions completament diferents i de diferents concessionaris era complicar molt la cosa. González va recordar a Batlle que mai no havia rebut una trucada seva per col·laborar i va afegir que la gran part dels punts de la seva proposta d’acord ja estaven fets o previstos. L’alcaldessa Rosa Pou d’ERC va puntualitzar que una de les prioritats de l’equip de govern havien estat sempre els 40 treballadors i que per aquest motiu s’havien estudiat detingudament tots els passos a fer. Pou també va afegir que no podien donar suport a la moció perquè marcava un full de ruta que havia de ser realitzat amb els tècnics i va destacar que molts dels punts ja estaven executats. Per la seva part, Joaquim Arnó de Junts per Caldes va recordar que és un assumpte molt complex que ve de lluny i va demanar buscar una solució de futur per convertir el balneari en un motor pel poble.

La moció presentada per Gent d’Estrac sobre el servei públic de balneari termal i centre de talassoteràpia de la Plaça de les Barques i sobre el servei públic d’aparcament al subsòl del Parc Maragall no va quedar acceptada per vuit vots en contra d’ERC i PSC i tres vots a favor de Junts per Caldes i Gent d’Estrac.

El cinquè punt de l’ordre del dia va ser una moció presentada per Gent d’Estrac sobre l’atorgament de «beques digitals» per l’adquisició d’ordinadors portàtils per infants i/o adolescents fins a 20 anys empadronats a Caldes d’Estrac i matriculats en ensenyaments d’educació primària, secundària, cicles formatius, PFI i batxillerat per al curs 2020-2021. Albert Batlle va començar exposant la seva proposta per garantir que cap infant o jove del municipi quedés sense material electrònic per poder seguir amb normalitat el curs escolar.

La regidora de Serveis Socials Laura Aloy d’ERC va respondre que des de l’Ajuntament aquest punt ja estava cobert. Així mateix, Aloy va recordar que durant els mesos durs de confinament la Generalitat de Catalunya, en coordinació amb l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament, es va encarregar de subministrar ordinadors i receptors wifi als infants i joves en situació de vulnerabilitat. Aloy també va explicar que la Generalitat s’ha compromès a tornar-ho a fer si la situació ho requereix. El regidor d’Educació Freddy Freixas d’ERC va afegir que la comunicació amb l’escola és constant, així com amb alguns dels instituts on van els joves del poble, i va assegurar que si cal tornar a cedir ordinadors o altres materials existeixen ja els mecanismes per fer-ho.

Davant les respostes dels dos regidors, Batlle va retirar la moció i va celebrar que es facilitin les eines als infants i joves del poble i es lluiti contra l’escletxa digital des del consistori.

Tot seguit, l’alcaldessa Rosa Pou va donar compte de la delegació d’Alcaldia els dies 10, 11 i 12 d’octubre perquè va ser fora del municipi.

PRECS I PREGUNTES

L’apartat de precs i preguntes va començar amb les peticions de Gent d’Estrac. Albert Batlle va sol·licitar més informació sobre l’enquesta i la revista que s’estan impulsant des de l’Àrea de la Gent Gran, la resposta de l’ACA sobre el soterrament de la riera i la programació d’actes prevista des de l’Àrea de Cultura per les festes nadalenques i Reis. Batlle també va preguntar per les immatriculacions de la Parròquia de Caldes, l’estudi de volumetria del carrer Torrenova 46, el camí escolar a l’Institut Esteve Albert de Sant Vicenç de Montalt i la consulta pública de la nova ordenança de gestió de residus.

Per la seva part, Joaquim Arnó de Junts per Caldes va voler saber com estava el tema del CAP i les obres al carrer Mossèn Cinto Verdaguer. Elisabeth Segura, també de Junts per Caldes, va preguntar per la finalització de la concessió del centre esportiu municipal. Com a precs, Segura va demanar que cada tres mesos l’Ajuntament doni compte del període mitjà de pagament i la reinstal·lació de les bandes reductores de velocitat a l’entrada nord del municipi.

Així mateix, es va tractar un prec de l’Assemblea Nacional Catalana demanant que l’Ajuntament presenti la declaració d’impostos a l’Agència Tributària Catalana. Per últim, es van formular tres preguntes ciutadanes sobre la possibilitat de crear un aparcament o cedir places als veïns que no en tenen, sobre el pàrquing a l’edifici llindar a les escales del fondo i sobre la bústia ciutadana.

Escolta el ple:

Informació publicada el 4 de desembre de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05