Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
[14-F] El 14-F, vols votar per correu?
Fins al pròxim divendres 5 de febrer, es pot sol·licitar el vot per correu per via telemàtica amb un certificat digital vàlid o presencialment a qualsevol oficina de Correus

14FAmb la voluntat d’evitar concentracions de persones als col·legis electorals, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya de comunicació per fomentar el vot per correu, que enguany es podrà fer de forma integral sense necessitat de sortir de casa. La proposta està especialment pensada per a les persones més vulnerables per tal que no hagin de desplaçar-se als col·legis electorals. Fins al pròxim divendres 5 de febrer, es pot sol·licitar el vot per correu per via telemàtica amb un certificat digital vàlid a www.correos.es o presencialment a qualsevol oficina de Correus. Un cop rebuda la documentació electoral, es podrà lliurar el vot al mateix funcionari de Correus que actuarà com a custodi del vot.

Si finalment no s’opta pel vot per correu, es recomana portar el vot (sobre i papereta) preparat de casa. Per aquest motiu, es farà una tramesa única de sobres i paperetes a tota la ciutadania. La voluntat és reduir el temps d’estada als col·legis electorals i evitar tocar paperetes als centres de votació per minimitzar el risc de contagi. En aquest sentit, només podrà accedir al recinte la persona que ha de votar, sense acompanyant, excepte si requereix assistència.

En aquesta línia, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat ha elaborat cinc protocols per garantir unes eleccions segures, que ja han estat aprovats pel PROCICAT. Els documents, que es divideixen en tres eixos: salut, dret de vot i legitimitat del procés electoral, busquen preservar la seguretat i la salut de les persones, garantir el dret a vot a tothom i certificar que les eleccions siguin plenament legítimes.

Els col·legis electorals, espais segurs

Aquestes setmanes, la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments treballen per garantir unes eleccions al Parlament de Catalunya segures. Per aquest motiu, es prioritzaran les votacions en pavellons o espais grans, que garantiran una baixa densitat de persones i amb una ventilació constant i adequada. Els punts d’accés i de sortida seran independents per evitar el encreuament de persones i les cues d’espera es faran a l’exterior, respectant la distància de seguretat d’1,5 metres.

A l’interior, caldrà continuar respectant la distància d’1,5 metres entre els electors i entre els membres de les meses. Així mateix, les meses estaran separades entre elles a dos metres. A més, tots els espais comptaran amb punts dispensadors de gel hidroalcohòlic i seran desinfectats abans, durant i després del seu ús el dia de la votació. Per últim, cada col·legi electoral comptarà amb un responsable de seguretat sanitària, que rebrà una formació específica i supervisarà l’accés ordenat de votants, el manteniment de les distàncies de seguretat, l’ús de la mascareta i la higiene de mans.

Per a més informació, es pot entrar a www.parlament2021.cat.

Informació publicada el 2 de febrer de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05