Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Pensada per a famílies i professorat, la proposta vol ser una eina per practicar la lectura en veu alta amb infants de 6 a 12 anys

Biblioteca Can Milans LecturaCoincidint amb el Dia Internacional de la Lectura en Veu Alta, aquest febrer, les Biblioteques Municipals del Maresme presenten la guia “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit”, elaborada amb la col·laboració i l’assessorament de l’escriptora mataronina Lola Casas. La iniciativa vol ser una eina pràctica per a pares i mares, professorat i personal bibliotecari que vulguin practicar la lectura en veu alta amb infants de 6 a 12 anys.

En aquest sentit, la proposta inclou orientacions pràctiques, propostes literàries per a tots els gustos i poemes propis de l’escriptora Lola Casas. Els caldencs i les caldenques interessats poden consultar la guia a la Biblioteca Can Milans.

Nou projecte ‘Donem Veu a la Lectura’

La guia forma part del nou projecte de comarca “Donem Veu a la Lectura”, impulsat per les Biblioteques Municipals del Maresme i que vol esdevenir un referent de la lectura en veu alta a través de l’acompanyament, l’assessorament, la motivació i l’aprenentatge. En aquesta línia, s’han dissenyat un conjunt d’accions encaminades a donar a conèixer i promoure la lectura en veu alta, alhora que fer visibles els valors i beneficis que té aquesta pràctica, no només pels infants i joves, sinó també per a totes les edats i condicions.

En el marc del projecte, s’impulsaran sessions formatives, maletes pedagògiques i lots de documents dirigits als centres educatius, programació d’activitats (tallers, clubs de lectura, exposicions, etc.) i trobades virtuals amb referents de la lectura en veu alta, entre molts altres recursos. Les Biblioteques Municipals del Maresme, a través dels seus canals habituals de comunicació, aniran informant de tots els esdeveniments.

Informació publicada el 10 de febrer de 2021