Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La votació es farà, com sempre, a la Sala Cultural, però enguany amb limitacions d'aforament, control d'accessos i ús obligatori de la mascareta

14FEl pròxim diumenge 14 de febrer, la Sala Cultural, situada a la primera planta de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, acollirà una nova cita electoral. Aquell dia, els caldencs i les caldenques estan cridats a les urnes per escollir els propers representants del Parlament de Catalunya. A causa de la delicada situació sanitària derivada de la Covid-19, la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments treballen per preveure tots els possibles escenaris i garantir una jornada electoral segura.

En aquesta línia, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha elaborat un protocol de seguretat. El diumenge, la votació es farà, com en d’altres cites electorals, a la Sala Cultural, però amb limitacions d’aforament i control d’accessos. Els veïns i veïnes hauran d’accedir a l’espai individualment, a excepció de les persones dependents que requereixin l’assistència d’un acompanyant.

Per a accedir a la Sala Cultural, hi haurà dues entrades: Entrada 1 - Plaça de la Vila, amb tres cues per lletres de mesa (A, B i C) fins a l’entrada de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, on es convertirà en una única cua; i Entrada 2 - Carrer de l’Església, reservada per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. La sortida es farà de manera ordenada i esglaonada pel carrer de l’Església. Tant a l’exterior com a l’interior, caldrà respectar la distància de seguretat mínima d’un metre i mig entre votants. Així mateix, caldrà portar la mascareta en tot moment i fer ús del gel hidroalcohòlic o portar guants.

En el moment de la votació, caldrà ensenyar el DNI mitjançant una safata als membres de la mesa electoral. Un cop es comprovin les dades, un membre de la mesa retirarà el paper que tapa l’urna i el votant podrà dipositar el sobre amb el seu vot.

L’espai es ventilarà des de les 7 hores, amb portes i finestres obertes, i es netejarà i desinfectarà ininterrompudament durant tota la jornada electoral. Pel que fa als lavabos, estaran reservats únicament als membres de les meses electorals i al personal de l’Ajuntament.

Per últim, s’aconsella portar el vot preparat de casa per agilitzar les votacions i respectar les franges horàries recomanades. En concret, s’ha distribuït la població en tres grans grups. La primera franja horària seria de 9 a 12 hores i estaria destinada tant als col·lectius de risc com als majors de 65 anys, les dones embarassades o les persones que pateixen diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o alguna malaltia crònica. La segona franja horària seria de 12 a 19 hores, on es recomana que voti la resta de la població. Per últim, la tercera franja horària seria de 19 a 20 hores i estaria reservada a les persones en quarantena, contagiades, contactes estrets o sospitosos.

Informació publicada el 12 de febrer de 2021