Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Comunicat sobre les falses informacions sorgides al voltant de les obres del carrer Riera
L'equip de govern lamenta que l'oposició intenti entorpir, novament, la tasca de l'Ajuntament amb falses acusacions i mancades de rigor

Davant les acusacions públiques del grup municipal de Junts per Caldes en relació a una suposada actuació irregular del regidor Joan Baró en el marc de les obres del carrer Riera, 4-6, l’equip de govern lamenta que l’oposició intenti entorpir, novament, la tasca de l’Ajuntament amb falses acusacions i mancades de rigor. Per això, tot seguit es relaciona el detall tècnic dels fets:

  • Després del soterrament de la Riera del municipi, que es va realitzar l’any 2003, es van detectar importants problemes de clavegueram. Aquests es van traduir per a diversos habitatges del poble en una mala execució de les connexions de clavegueram efectuades per l’Agència Catalana de l’Aigua.
  • L’any 2007, quan al capdavant del govern municipal es trobava Junts per Caldes (en aquells moments, com a grup de Convergència i Unió), l’expedient de reclamació de danys presentat pel Sr. Joan Baró i Viaplana (que en aquells moments no tenia cap càrrec públic) es va resoldre favorablement. L’expedient resolt, signat per l’exalcalde i actual portaveu del grup Junts per Caldes, Sr. Joaquim Arnó, acceptava la petició del Sr. Joan Baró i Viaplana perquè es liquidessin els danys produïts per la mala execució de les obres de la Riera.
  • Durant el 2020, com es pot comprovar en els expedients municipals, el Sr. Joan Baró i Viaplana no ha sol·licitat llicència d’obres per al carrer Riera, 4.
  • Tal i com consta en l’informe dels Serveis Tècnics municipals, les actuacions que ha portat a terme recentment la Brigada Municipal a la Riera han tingut com a objectiu solucionar els importants problemes de clavegueram que s’arrosseguen des de l’any 2003 arran la mala execució feta per l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquestes actuacions formen part d’una escomesa nova que s’ha executat amb mitjans propis municipals.
  • Prèviament a realitzar les obres, les actuacions van ser objecte d’informe per part de la concessionària del servei de clavegueram, SOREA, que va concloure que calia procedir a la seva execució i estimava un cost de 3.643,16 euros, així com que no li corresponia a ella el manteniment i la conservació de les escomeses individuals de clavegueram.
  • Davant del posicionament de la concessionària, es va emetre un informe dels Serveis Tècnics municipals on es recollia una valoració tècnica i econòmica de les mateixes actuacions per un valor de 301,06 euros en materials i de 2.167,27 euros en personal per les tres jornades de feina requerides per solucionar la problemàtica. Els tècnics municipals van desestimar fer una reclamació a l’Agència Catalana de l’Aigua i van determinar que l’Ajuntament havia d’assumir aquest cost de manera subsidiària.
  • Així doncs, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha actuat com a responsable subsidiari dels danys produïts pels defectes de connexió i ho ha fet amb recursos propis, com li correspon en l’exercici de l’activitat de prestació dels serveis públics bàsics.
  • L’equip de govern lamenta profundament i denuncia l’estil d’oposició emprat pel grup municipal de Junts per Caldes consistent en acusar sense proves amb l’objectiu de desgastar l’actual govern municipal; i referma el compromís de seguir treballant per al poble de Caldes sota els valors de la transparència, el rigor i la honestedat.
Informació publicada el 12 de febrer de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05