Ajuntament de
Caldes d'Estrac
mercat

La darrera nota de premsa distribuïda pel grup municipal del PSC de Caldes ha provocat que el govern municipal presentés una moció en el darrer Ple Extraordinari, celebrat el passat 27 de desembre, en què s´estableixen les bases per a interposar denúncia en contra dels regidors socialistes.

La moció anuncia la interposició de demanda als Tribunals “per a denunciar l´actuació dels grup municipal del PSC per les seves pràctiques difamatòries, atemptat contra l´honorabilitat de les persones i l´autoritat municipal, i difusió pública d´acusacions d´haver comès delictes”.

Les proves que presentarà l´Ajuntament seran les actes de diferents sessions plenàries, reculls de declaracions a diversos mitjans i la nota de premsa que van emetre el 23 de desembre.

mercatL´Ajuntament també oferirà assessorament jurídic a totes les persones, empreses i professionals que han intervingut en el procés de reforma del Mercat Municipal i que han estat acusats per part del PSC, “per emprendre accions legals en legítima defensa de la seva honorabilitat i imatge i en contra dels qui els han difamat i acusat injustament, sense raó, ni motius, ni proves”.

El comunicat dels socialistes locals –de data de 23 de desembre del 2010-  anunciava la seva decisió “d´interposar denúncia davant la Fiscalia Especial per a delictes relacionats amb la corrupció per a la pretesa comissió de delicte per part de l´alcalde i l´Ajuntament de Caldes d´Estrac” en aspectes relacionats amb les obres de reforma del Mercat Municipal i l´ocupació de les parades per part dels nous adjudicataris, en especial per part de l´esposa de l´alcalde.

A la moció aprovada pel Ple de l´Ajuntament es deixa constància de “la repulsa i censura més enèrgica a l´acció del PSC, per antidemocràtica, i per la seva falta d´ètica i de respecte cap a les persones,  amb l´única finalitat de treure´n  rèdit electoral”.

Segons el text de la moció, la distribució de la notícia entre alguns mitjans de comunicació només busca “el linxament personal i la difamació, ja que malgrat dir que posa en coneixement de la Fiscalia alguns suposats indicis perquè investigui, a continuació ja dóna per fet que s´han comès delictes i formula acusacions molt greus contra persones i contra la institució municipal”.

En aquest sentit, l´alcalde va assegurar en el Ple que “sense proves no es va enlloc i vostès no les tenen, no perquè no les hagin trobat, sinó perque no n´hi ha. Ni proves, ni delicte, i el pitjor de tot és que vostès ho saben perfectament i tot i així, van i es dediquen a la difamació i a l´insult”.

“I que consti que no parlo només per mi i per la institució que represento", va afegir Joaquim Arnó, "sinó per totes les persones que han fet la seva feina de manera honesta i correcta i que s´han vist insultats i acusats directament per vostès, sense proves ni indicis, només basant-se en suposicions”.

mercat2Els fets que denuncien els socialistes sobre les obres de reforma del Mercat Municipal  van ser àmpliament debatuts en el transcurs d´un Ple Extraordinari sobre aquest assumpte, celebrat el passat 30 de juliol de 2010, “en aquella sessió va quedar sobradament demostrada la legalitat i correcció de tot el procés administratiu seguit, tant a nivell global de les obres de reforma com en el tracte dispensat a cada parada i paradista”, reprodueix el text de la moció.

L´Ajuntament de Caldes d´Estrac va tornar a desmentir dilluns qualsevol tracte de favor, “alhora que reitera que la tramitació administrativa de permisos i llicència d´activitats s´està fent de forma conjunta per a totes les parades, igual com sempre s´ha fet des de que existeix el Mercat Municipal”.

Aquesta situació perfectament coneguda per tots “demostra la mala fe dels regidors socialistes”, va dir l´alcalde, “ja que sempre parlen dels permisos i llicències d´una parada i no diuen res de les altres, per donar així una falsa imatge de tracte de favor, quan en realitat les obres, permisos i llicències s´hagin fet de forma conjunta i alhora, per a tots els paradistes”.

En relació a les afirmacions que fa el PSC sobre la parada núm. 6 de titular Pilar Moreso, l´esposa de l´alcalde, “l´autorització per a l´activitat de cuina ja va ser donada per l´anterior govern municipal, l´any 2007, i que el posterior canvi d´ubicació d´aquesta i d´altres parades, va ser autoritzat per la Junta de Govern i després ratificada pel Ple, sense que l´alcalde actual hi intervingués, per raó del parentiu", diu la moció.

En aquest punt, es va llegir un dictamen emès pel Servei Jurídic de la Diputació de Barcelona, signat pel President de la Diputació, Antoni Fogué, que confirmava que els canvis en les parades del Mercat Municipal s´han realitzat correctament, fet aquest que va deixar sense resposta als regidors socialistes, que no tenien coneixement previ d´aquest dictamen.

Finalment i, al marge de la moció aprovada al Ple, l´Ajuntament ha expressat també la seva intenció de dirigir-se a la cúpula nacional del PSC per comunicar-li l´actuació dels regidors locals.

Segons l´alcalde, “no pot ser que un partit de prestigi i de llarga trajectòria democràtica com és el PSC permeti aquests procediments i actuacions que embruten el seu bon nom. Estem segurs que ho desconeixen i per això els farem arribar el relat dels fets i les proves documentals del que ha passat per a que puguin actuar en conseqüència ja que com Ajuntament, ens doldria molt haver d´actuar juridicament contra una institució de tant prestigi com és el PSC, per molt que puguem discrepar en temes de fons i en temes locals", va afegir Joaquim Arnó, "Una cosa és la confrontació política i l´altra és la difamació i la imputació de delictes de manera pública tant a regidors com a particulars sense proves i, el que és més greu, sabent que les acusacions que es formulen no són certes".

Informació publicada el 30 de desembre de 2010